19.10.2017 15:05

Apmeklētājiem durvis vērs Melngalvju nams

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Apmeklētājiem durvis vērs Melngalvju nams publicitātes

No 22. oktobra Rīgas iedzīvotāji un viesi atkal varēs apmeklēt vienu no Rīgas spilgtākajām vizītkartēm – krāšņo Melngalvju namu, kas rudens sezonā ver savas durvis apmeklētājiem, piedāvājot izbaudīt nama un tā ekspozīcijas īpašo auru un leģendām apvīto vēsturi.

Melngalvju nama viesiem būs iespēja ne vien aplūkot krāšņo svētku zāli, prezidentu kabinetus, reprezentācijas telpas un tajās izvietoto ekspozīciju un sudraba kolekciju, bet arī izbaudīt viduslaiku atmosfēru vēsturiskajos pagrabos, kas plešas zem Melngalvju nama un arī daļas Rātslaukuma, pastāstīja SIA "Rīgas nami" pārstāve Zane Arāja. Lai padarītu nama apskati īpaši aizraujošu, ekspozīcija papildināta ar interaktīviem elementiem, kas ļaus viesiem vēl daudzpusīgāk iepazīt nama krāšņumu un vēsturi, kā arī spilgtāk iejusties viduslaiku pagrabu atmosfērā.

Melngalvju nams celts tālajā 1334. gadā kā Rīgas pilsētas Rātslaukuma ansambļa sastāvdaļa. Vēsturiskā nama pamata funkcija bija uzņēmējdarbības veicināšana – tā bija tirgotāju un kuģotāju pulcēšanās vieta vairāku gadsimtu garumā. Gadsimtiem Melngalvju nams bija Rīgas kultūras epicentrs, kurā nama saimnieku – melngalvju – rīkotajās svinībās pulcējās Rīgas cienījamākie iedzīvotāji un viņu viesi.

Arī šodien no jauna uzceltais nams pašā Vecrīgas sirdī ir Rīgas vizītkarte un viena no centrālajām Rīgas pilsētas reprezentācijas telpām. Arī Valsts prezidents par savu pagaidu rezidenci teju četru gadu garumā bija izvēlējis tieši Melngalvju namu.

Melngalvju nams Rātslaukumā un tajā izvietotā ekspozīcija apskatei būs atvērts no otrdienas līdz svētdienai laika posmā no 11.00 līdz 18.00.