19.10.2017 14:35

10 ekspresjautājumi aktrisei Janai Herbstai

Autors  "Kodols"
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
10 ekspresjautājumi aktrisei Janai Herbstai publicitātes

Nenogurdināmais Raimonds Pauls klausītājiem piedāvā interesantu projektu – šoreiz Rīgas Krievu teātrī tapis mūzikas un dzejas iestudējums "Meitene kafejnīcā". Kā jau nosaukums saka priekšā, runa ir par Austru Skujiņu – dzejnieci, kuras vārsmas kalpojušas par iedvesmu vairākām Raimonda Paula dziesmām.

Izrādē piedalās Veronika Plotņikova un Jana Herbsta, kura Rīgas Krievu teātra trupā ir kopš 2014. gada. Viņa spēlē arī izrādēs "Granātu aproce", "Tikšanās lai arī notika, bet...", "Spoks no Kentervilas", "Divi džentlmeņi no Veronas", "Kņaze Meri", "Sniega karaliene" un citās.

Nākamā izrāde "Meitene kafejnīcā" Rīgas Krievu teātrī skatāma 23. oktobrī.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esi darījusi?
Daudz piedzīvojumu ir bijis, taču visstraujāk sirds situsies tieši vidusskolas laikā, kad pa naktīm lavījos ārā no mājas pie sava tā laika sirdsāķīša. Ar manu tēvu joki bija mazi, un, ja es tiktu pieķerta, tās būtu beigas. Atceros, kā es 15 minūtes kāpu lejā pa kāpnēm, kuras, kā par spīti, tieši naktī nolēma skaļi čīkstēt. Man šķiet, manus sirdspukstus varēja dzirdēt pat kaimiņi. Bet tas viss bija tā vērts.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē.
Kad abas māsas, man neko nesakot, 18. dzimšanas dienā aizveda mani uz Parīzi. Mēnesi iepriekš jau sāka slēpt drēbes, un man likās – es mazliet jūku prātā. Tas bija neticami skaists brauciens.

Kas tevi iedvesmo darbam?
Iedvesmo apziņa, ka darbs, ko es daru, ir vajadzīgs cilvēkiem, ka tas liek domāt, liek just, apzināt sevi un savu dzīvi.

Tavi veselīgie ieradumi?
Dzert daudz ūdens.

Tavi kaitīgie ieradumi?
Patīk paēst pirms miega.

Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu?
Svinēju dzimšanas dienu ar audiogidu Vatikānā. Uzsāku savu nākamo Zemes apli apkārt Saulei kopā ar Rafaelu, Ticiānu, Da Vinči un citiem. Spēcīgi un lieliski.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem.
Grāmata – Januša Korčaka "Kā mīlēt bērnu". Par filmām varu daudz runāt, bet nosaukt tādu, ko ieteiktu pilnīgi visiem? Pēdējā, ko redzēju un kura atstāja uz mani spēcīgu iespaidu, bija Darena Aronofska filma "Māt!".

Kādu mūziku klausies?
Čilliju Gonzalesu (Chilly Gonzalez) un Maksu Rihteru (Max Richter) no mūsdienu komponistiem. "System of a down", Džeku Garetu (Jack Garrat), "Muse", Bjorku, Čaikovski, Šnitki. Galvenais, lai mūzika emocionāli spēj uzrunāt. Nepatīk klubu mūzika.

Iecienīta vieta, kur pusdienot.
Manā teātrī ļoti garšīgi gatavo. Un pēc tam kafija turpat blakus parkā. Tāds, lūk, rituāls pirms izrādes...

Vieta, ko noteikti ieteiktu apmeklēt.
Mājas. Aizbraukt ciemos pie vecākiem vai vecvecākiem. Palīdzēt – salasīt ābolus, sagrābt zāli, sanest malku. Pēc tam visiem kopīgi sēsties pie galda. Labākā vieta, kur būt!