18.10.2017 20:12

Diriģents Andris Nelsons kļūst par žurnāla "Musical America Worldwide" aptaujas "Gada mākslinieku 2018"

Autors  Una Griškeviča
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Diriģents Andris Nelsons kļūst par žurnāla "Musical America Worldwide" aptaujas "Gada mākslinieku 2018" publicitātes

Kā vēsta Latvijas Radio 3 "Programma Klasika", amerikāņu klasiskās mūzikas žurnāls "Musical America Worldwide" savā ikgadējā aptaujā par "Gada mākslinieku 2018" atzinis Bostonas Simfoniskā orķestra diriģentu Andri Nelsonu.

Kā savā "Twitter" kontā atklāj diriģents, viņš jūtas ārkārtīgi pagodināts un pateicas par šo godu.

Tādējādi Andris Nelsons pievienojas Leonardam Bernsteinam, Igoram Stravinskim, Bendžaminam Britenam, Jo Jo Ma un citiem pazīstamiem mūziķiem, kuri šo goda nosaukumu izpelnījušies agrāk. Savukārt 2010. gadā par Gada vokālisti žurnāls "Musical America" nosauca arī mūsu izcilo operdziedātāju Elīnu Garanču.

Žurnāls "Musical America" dibināts 1898. gadā kā iknedēļas laikraksts, un to uzskata par ASV mūzikas industrijas svarīgāko balsi.

Pasaulslavenais latviešu diriģents Andris Nelsons Bostonas simfoniskā orķestra kolektīvam pievienojās 2011. gadā, kļūstot par tā muzikālo vadītāju 2013. gadā. Šobrīd viņš ar orķestri strādā pie Šostakoviča 15 simfoniju ieraksta. Pirmie divi cikla darbi izpelnījās divas "Grammy" balvas par labāko orķestra sniegumu. Pērn diriģents saņēma arī Latvijas Mūzikas akadēmijas Goda profesora titulu, Izcilības balvu kultūrā un Triju Zvaigžņu ordeni.

"Musical America Worldwide" balva tiks pasniegta īpašā ceremonijā Ņujorkas Karnegi zālē 6. decembrī.

Pārējie balvas saņēmēji ir Fransisko Nuņjess (Gada mūzikas pedagogs), Meisons Beitss (Gada komponists), Ogastēns Heidlihs (Gada instrumentālists) un Sondra Radvanovska (Gada vokāliste).

Vairāk un plašāk šeit.