09.08.2012 12:58

Aicina kļūt par Ķemeru svētku dalībniekiem

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aicina kļūt par Ķemeru svētku dalībniekiem www.foto.delfi.lv

No 10. līdz 12.augustam ar plašu pasākumu programmu gan kultūras pasākumu, gan aktīvas atpūtas un sporta aktivitāšu cienītājiem jau desmito reizi tiks svinēti Ķemeru svētki.

 Tos atklās 10.augustā pulksten 22, ar tradicionālo nakts koncertu pie sēravota paviljona "Ķirzaciņa". Koncerta klausītājus priecēs mūziķu grupa "The Sparkling 5" jeb "Dzirkstošais piecinieks". "Mūsu repertuārā ir dažādu žanru un stilu mūzika - no klasikas līdz popmūzikai. Mūsu priekšnesumos ir dzirkstoša un vitāla horeogrāfija," tā sevi piesaka mūziķu kvintets.


Pēc koncerta pulksten 23 kursēs 10.mikroautobusa papildu reiss Ķemeri-Bulduri. Tajā pašā laikā sāksies orientēšanās sacensības "Ķemermiestiņa Mazās Anniņas Lielā balva" - "Mēnesnīcas taka 2012".

Sestdien, 11.augustā kultūras norises turpināsies ar dažādiem koncertiem uz brīvdabas skatuves Jaunajā parkā. Bērnu rītu pulksten 10 ieskandinās mazajiem skatītājiem domātie priekšnesumi – Jūrmalas teātra izrāde "Reiz bija ...", jūrmalnieku "BG deju studijas" un vokālās studijas "Notiņa" priekšnesumi, kā arī Ķemeru Nacionālā parka īpašā programma ģimenēm un bērniem.

Pulksten 12 būs dažādu mūzikas stilu jauno grupu koncerts visas dienas garumā, no pulksten 11.30 darbosies radošās darbnīcas, pulksten 13 varēs apskatīt ķemernieku bezšķirnes un šķirnes suņu izstādi.

Interesentiem būs iespēja iepazīt Ķemeru galvenās bagātības un no pulksten 10 doties sērūdeņu un dūņu izzināšanai veltītā ekskursijā "Pa Ķemeru Nacionālā parka dziedējošās zelta dzīslas pēdām". Ekskursijai iepriekš jāpiesakās pa tālr. 26872625.

Ķemeru svētku laikā Ķemeru bibliotēka no pulksten 14 līdz pulksten 18 pārvērtīsies par kultūras un dabas izglītības centru, un piedāvās gan apskatīt Jūrmalā dzimušās mākslinieces Agitas Mežielas (Krīgertes) Ķemeru svētkiem veidoto gleznu izstādi un Ķemeru Nacionālā parka fotoizstādi "Zaļš gar acīm", gan piedalīties izzinošās aktivitātēs Ķemeru Nacionālā parka izstādē "Dabas dziednīca - purvs".

Dienas beigās pulksten 21 uz skatuves kāps Latvijā pazīstamā grupa "Apvedceļš", lai dienas norises noslēgtu ar kārtīgu izdancošanos zaļumballē.

Aktīva dzīvesveida cienītājiem būs iespēja piedalīties sporta sacensībās, kas kļuvušas par Ķemeru svētku neatņemamu sastāvdaļu. Spēkiem mēroties varēs orientēšanās sportā - sacensības sāksies jau piektdien, 10.augustā, un turpināsies arī 11. un 12.augustā.

Sestdien, 11.augustā, būs sacensības makšķerēšanā, veloorientēšanās un precīzās orientēšanās divcīņā, riteņbraukšanā bērniem, kā arī volejbolā un šaušanā. Ģimenēm ar bērniem izklaidei tiks piedāvātas dažādas atrakcijās, jautrības stafetes un vizināšanās ar zirgiem, informē Elita Cepurīte, Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste.