12.10.2017 15:21

10 ekspresjautājumi Ģirtam Lūsim

Autors  "Kodols"
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
10 ekspresjautājumi Ģirtam Lūsim Karlīna Vītola un publicitātes

Šoruden grupa "Labvēlīgais tips" ar koncerttūri "Sudrabkāzas" svin 25 gadu jubileju, kas 27. oktobrī ar vērienīgu šovu, kurā netrūks nedz viesmākslinieku, nedz dejotāju, noslēgsies "Arēnā Rīga". Kopā ar saviem kolēģiem uz skatuves kāps Ģirts Lūsis – mūziķis un grupas "Labvēlīgais tips" menedžeris.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?
Gumijlēkšanu, piedalīšanos tomātu kaujā vai kalnu slēpošanu laikam nav vērts pieminēt. Diezgan ekstrēms pasākums ir organizēt koncertus un pasākumus, jo nekad nezini, atnāks kāds vai neatnāks. Tas nozīmē nenormālu risku ar finanšu līdzekļiem un ir liels pārbaudījums nervu sistēmai.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē...
Tādu ir daudz, un varbūt tāpēc tā dzīve ir tik interesanta. Dažreiz tā ir laba filma vai teātris, kas uzrunā. Vai vienkārši draugu pateikts paldies. Vai meitas: "Tēti, es tevi mīlu!"

Kas jūs iedvesmo darbam?
Konkrēts datums, līdz kuram darbs jāpaveic. Vai arī vēlme kaut ko nopelnīt, lai varētu paslinkot.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Nelietoju "atspirdzinošus" dzērienus jau kādus gadus divdesmit.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Smēķēšana, bet kādam jau tas akcīzes nodoklis ir jāmaksā. Vēl varu pieminēt, ka man patīk naktīs kaut ko uzēst, ja pamostos. Bet kurš gan teicis, ka tas ir kaitīgi?

Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu?
Uzreiz jāsaka, tas nebija publisks pasākums, bet gan vienkārši pasēdēšana aizskatuvē pēc viena liela pasākuma. Jāsaka paldies "Prāta vētrai" par brīnišķīgu gandrīz privātkoncertu piecu stundu garumā. Tas ir tas, kas pēdējā laikā man laikam bija pietrūcis – vienkārši pasēdēt labā kompānijā, paklausīties un padziedāt.
Varbūt kāds teiks, ka tā nav kultūra. Bet ir taču tāds teiciens: kultūra rodas virtuvē. Starp citu, arī daži "Labvēlīgā tipa" skaņdarbi ir sarakstīti virtuvē.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu izlasīt vai noskatīties.
Noteikti varētu ieteikt izlasīt Džeremija Klārksona abas grāmatas "Sasodīts! Pasaule Klārksona acīm" un "Vai tiešām prasu pārāk daudz? Pasaule Klārksona acīm". Brīnišķīga angļu melnā humora dzirksts garantēta.
Vai arī Stīvena Klārka "Ellīgs gads Parīzē" un "Ellīgais parīzietis". Ironisks angļa skatījums uz Franciju un franču paražām.

Kādu mūziku klausāties?
Pēdējā laikā mašīnā vairāk klausos radiostacijas, kur mūziku daudz neatskaņo. Prasās vairāk informācijas, nevis trīssimto reizi klausīties Tīnas Tērneres "The Best". Darba vajadzībām regulāri jāseko līdzi jaunākajām dziesmām "Youtube". Un pats interesantākais, ja gadās projekts, kur jāiepazīstas ar horvātu deju mūziku, franču šansonu, poļu kadriļām, rumāņu tehno vai kādiem citiem brīnumiem.

Iecienīta vieta, kur pusdienot.
Drīzāk jāsaka "vakariņot", jo pusdienas parasti izlaižu. Viens variants – mājās, jo pašam ļoti patīk gatavot. Otrs variants – kāda kafejnīca vai restorāns tuvākajā apkārtnē. Šeit varētu minēt vairākas vietas, bet negribas, lai kāda tiktu piemirsta.

Vieta, ko noteikti iesakāt apmeklēt.
Tas noteikti būtu ceļojums, un nav svarīgi, tuvāks vai tālāks. Tie vienmēr ir jauni iespaidi, piedzīvojumi, notikumi un atmiņas. Un, protams, labā kompānijā!