04.10.2017 20:13

Ādažos notiks karavīru skrējiens un Latvijas un Kanādas bruņoto spēku mūziķu koncerts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažos notiks karavīru skrējiens un Latvijas un Kanādas bruņoto spēku mūziķu koncerts arhīvs

Ceturtdien, 5. oktobrī, Ādažos aptuveni 800 karavīru no Latvijas Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes, ASV spēkiem Eiropā un Kanādas vadītās kaujas grupas Latvijā vienosies kopīgā skrējienā, lai paaugstinātu fiziskās sagatavotības līmeni un veicinātu karavīru saliedētību.

Karavīru vienotības skrējienu organizē ASV spēku Eiropā karavīri, kuri atrodas Latvijā operācijas "Atlantic Resolve" ietvaros, informēja Aizsardzības ministrijā. Kā zināms, NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1000 karavīru no Albānijas, Itālijas, Kanādas, Polijas, Slovēnijas un Spānijas.

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties karavīru vienotības skrējiena laikā maršrutā Ādažu bāze – Ādaži – Ādažu bāze.


Savukārt nākamnedēļ, 12. oktobrī Ādažu Kultūras centrā kopā ar Nacionālo bruņoto spēku bigbendu bezmaksas koncertu sniegs Kanādas Karalisko Gaisa spēku orķestra diriģents kapteinis Metjū Klārks un mūziķi seržants Deivids Grenons un ģitārists Maiks Holls. Visi trīs šie mūziķi dien Kanādas bruņotajos spēkos Vinipegā un aktīvi uzstājās ar koncertiem Kanādā.

Koncertā klausītājiem būs iespējams dzirdēt dziesmas, kuras ir sirdij tuvas un populāras Kanādas karavīru vidū. Speciālos aranžējumos izskanēs Kanādas popmūzikas radītāja Maikla Bublē, Braiena Adamsa populārās dziesmas, kā arī zelta repertuārs no rokgrupām "Rush", "Trooper" un "Red Raider".

Jau vairākus gadus kopš NBS orķestra sastāvā savu darbību uzsāka "NBS bigbends" ir izveidojusies laba sadarbība ar citu NATO dalībvalstu orķestra diriģentiem. Pie Nacionālo bruņoto spēku bigbenda jau ir viesojušies un iestudējuši savas koncertprogrammas pasaulē atzīti mūziķi un diriģenti no Šveices, Somijas, Lietuvas, Norvēģijas un Vācijas.