26.09.2017 17:49

Foto: Ar dziesmām un dančiem aizvadīts folkloras festivāls Katlakalnā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Ar dziesmām un dančiem aizvadīts folkloras festivāls Katlakalnā Aldis Jonikāns

Pagājušajā nedēļas nogalē norisinājās Katlakalna IV starptautiskais folkloras festivāls "Rudenāji 2017", kas veltīts rudens laika tautas tradīcijām. Tajā varēja baudīt Latvijas un citu valstu folkloras kopu priekšnesumus, doties rotaļās un dančos, kā arī piedalīties meistardarbnīcās.

Piektdienas vakarā pie Katlakalna tautas nama notika Atklāšanas ceremonija, pēc kuras festivāla dalībnieki devās Lāpu gājienā uz Sauliešu pilskalnu, kur tika atzīmēta Baltu vienības diena un svinēti Rudenāji ar dziesmām, dančiem, rotaļām un rituāliem, informē organizatoru pārstāve Gunta Saule.

Festivāla otrajā dienā pie Katlakalna tautas nama tika svinēts "Saberus" – Rudenāju tirgus, kad papildus Latvijas un ārvalstu folkloras kopu priekšnesumiem notika arī dažādas atjautības un spēka sacīkstes, kā arī dziesmu konkurss skatītājiem. Tāpat gan bērni, gan pieaugušie varēja piedalīties meistardarbnīcās.

Savukārt svētdien festivāla dalībnieki viesojās Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, kuplot tur notiekošos ikgadējos Rudens ražas svētkus, norāda G. Saule.