07.08.2012 13:03

Modernās amatniecības daudzveidība Brīvdabas muzejā

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Amatnieku tirdziņš Brīvdabas muzejā. Amatnieku tirdziņš Brīvdabas muzejā. www.lusudrava.lv

Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā 11. augustā modernās tehnoloģijas savīsies ar gadsimtiem senām amatnieku tradīcijām.

 

Mūsdienu amatniecības festivāla laikā 180 amatnieki piedāvās iespēju iegādāties amatniecības izstrādājumus, kas tapuši, apvienojot tautas mākslas tradīcijas ar mūsdienu prasībām un tehnoloģiskajām iespējām.

"Tirdziņā varēs iegādāties arī pārtikas produktus, piedalīties zīda apgleznošanas, rotu veidošanas, batikošanas un citās radošajās darbnīcās, kā arī baudīt muzikālus priekšnesumus, " stāsta Kristīne Dzedule, Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Informācijas un izglītības nodaļas pārstāve.

Viņa zina teikt, ka uz "Greenwalk.eu" skatuves pulksten 12 sāksies kultūras programma Brīvdabas muzejam neierastās skaņās. Par patīkamu atmosfēru rūpēsies apvienība "Pulsa efekts" un Leila, grupas "Vējam kabatā", "Krampis", Ēnu kaleidoskops", dziesminieks Haralds Sīmanis un laikmetīgās dejas teātris "Zvaigžņu aka". Starplaikos par jauku muzikālo fonu gādās Radio NABA dīdžeji.

"Brīvdabas muzeja amatniecības festivāls ir jauna tradīcija, kas apzina un aktualizē Latvijas amatnieku daudzveidīgās radošās izpausmes," tā muzeja pārstāve.

Kurzemes zvejniekciema pļaviņā, apmeklētājiem ērti pārredzamās tirdzniecības vietās, darbojas amatnieki un pārtikas produktu tirgotāji. Radošajās darbnīcās lieli un mazi izmēģina jaunas prasmes, pie skatuves pulcējas mūzikas mīļotāji, bet bērnu laukumiņā rosās mazākie apmeklētāji.

Festivāls muzejā norisināsies no pulksten 10 līdz pulksten 17.