21.09.2017 13:37

Kristīnes Luīzes Avotiņas multimediālā izstāde "Sapņu upe" – vēl neizjusts mākslas baudījums

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kristīnes Luīzes Avotiņas multimediālā izstāde "Sapņu upe" – vēl neizjusts mākslas baudījums publicitātes

Līdz 15. oktobrim vēl ir iespēja apmeklēt Kristīnes Luīzes Avotiņas multimediālo gleznu izstādi "Sapņu upe", kurā ar skaņas, gaismas un kustību efektu palīdzību tiks "iedzīvināti" vairāk nekā 100 mākslinieces darbi.

Izstāde "Sapņu upe" pirms diviem gadiem radīja negaidīti plašu publikas rezonansi. Nu tā papildināta ar jauniem darbiem un rasta iespēja to skatītājiem piedāvāt atkārtoti, šoreiz īpaši tai pielāgotās telpās Mākslas un tehnoloģiju kvartālā Sporta ielā 2, Rīgā.

"Izstāde, kas noteikti jāredz! Priekšnesums, kas jāpiedzīvo! Izstāde kā malks svaiga gaisa!" – šādas bija skatītāju atsauksmes par pirmo "Sapņu upi". Patiesi – izstāde kā priekšnesums pārsteidz, jo tas ir neparasts, Latvijā vēl neizmantots izstādes formāts. Taču mūs, izstādes rīkotājus, patīkami pārsteidz tas, ka par "Sapņu upi" vienlaikus sajūsminās gan bērni, gan seniori, un esam dzirdējuši pat ļoti personiskas atzīšanās, ka pavadītais laiks mākslas darbu seansā bijis kā terapijas sesija smagu dvēseles pārdzīvojumu brīžos," stāsta izstādes kuratore Sandra Jonāne.

Izstāde "Sapņu upe" papildināta ar jauniem, pēdējo divu gadu laikā tapušiem Kristīnes Luīzes Avotiņas darbiem. Turklāt izstādes iekārtojums un skaņas, gaismas un kustību efekti speciāli izstrādāti un pielāgoti jaunajām telpām, tāpēc izstādes mākslinieciskā komanda ir pārliecināta, ka tas būs vēl neizjusts mākslas baudījums arī tiem, kuri pirmoreiz izstādi apmeklējuši Rīgas mākslas telpā.

"Skatītājiem "Sapņu upe" būs kā atgriešanās bērnībā, kad mēs vēl ticējām, ka puķes un koki naktī atdzīvojas, bet ar taureņiem un putniem var sarunāties. Taču arī izstādes mākslinieciskajai komandai "Sapņu upe" ir savu pārdrošo sapņu un ieceru īstenojums. Mākslinieces darbi ir personīgajā dzīvē svarīgu vietu un notikumu atmiņas un interpretācijas, savukārt videomāksliniekam un režisoram Robertam Rubīnam (projekti – "Lielā mūzikas balva", "Dabas koncertzāle", Rīgas Motormuzeja jaunā multimediālā ekspozīcija u.c.), scenogrāfam Didzim Jaunzemam ("Dabas koncertzāle", "Likteņdārza" skatu terase un paviljons, "Lielā mūzikas balva" u.c.), animatoram Dzintaram Krūmiņam un skaņu māksliniekam Uģim Vītiņam tā ir iespēja izmantot mūsdienu tehnoloģijas Latvijā vēl nebijuša mākslas projekta veidošanā," – tā S. Jonāne.

Gleznotāja Kristīne Luīze Avotiņa dzimusi 1983. gadā; 2011. gadā absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļas maģistrantūru, papildinājusi zināšanas "Escola Massana" – mākslas un dizaina skolā Barselonā. Jau no mākslinieciskās darbības pirmsākumiem aktīvi piedalījusies izstāžu darbībā un personālizstāžu organizēšanā. Kristīnes Luīzes Avotiņas glezniecības rokrakstu raksturo košas un piesātinātas krāsu attiecības, un caur dabas tēlu motīviem gleznotāja rada ļoti dažādas kompozīcijas, kurās nereti apvienoti dažādi savstarpēji šķietami nesaistīti elementi, veidojot fantastiskas pasaules noskaņu.

Multimediālās izstādes "Sapņu upe" radošo komandu veido gleznotāja Kristīne Luīze Avotiņa, idejas autore un izstādes kuratore Sandra Jonāne, videomākslinieks un režisors Roberts Rubīns, scenogrāfs Didzis Jaunzems, animators Dzintars Krūmiņš un skaņu mākslinieks Uģis Vītiņš.