25.08.2017 14:56

10 ekspresjautājumi Robertam Vanagam no "Carnival Youth"

Autors  "Kodols"
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
10 ekspresjautājumi Robertam Vanagam no "Carnival Youth" publicitātes

Indīroka grupa "Carnival Youth" 1. jūnijā izdeva jaunu albumu "Vienā vilcienā". To veido astoņi skaņdarbi ar dziesmu tekstiem latviešu valodā, ko ierakstījuši grupas dalībnieki Edgars Kaupers, Emīls Kaupers un Roberts Vanags (att. vidū), kā arī Aleksis Luriņš. "Vienā vilcienā" dzirdēsim "Carnival Youth" pirmajā brīvdabas koncertā 26. augustā Siguldas pilsdrupu estrādē.

1. Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?
Tas varētu būt lēciens ar izpletni, kam sekoja gandrīz minūti ilgs brīvais kritiens. Taču ar instruktoru pie muguras adrenalīna deva nebija tik liela kā pirms tam piedzīvotajā lēcienā ar gumiju no Siguldas gaisa tramvaja, kas man bija pirmā saskarsme ar to, ko nozīmē "kritiens".

2. Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?

Visaizkustinošākie brīži noteikti saistīti ar mīļiem cilvēkiem man apkārt, taču lielu aizkustinājumu esmu pieredzējis arī koncertos, kad uz brīdi domās izdodas atslēgties no notiekošā. Klusībā tad sanāk nodomāt – cik brīnišķīgi ir būt šeit, šajā brīdī, kopā ar klausītāju pūli un čaļiem, darot to, ko izbaudām visvairāk.

3. Kas jūs iedvesmo darbam?

Iedvesmu gūstu no visa sev apkārt esošā – tā ir tāda nepārtraukta mijiedarbība. Daudz var smelties no dabas, taču jaunas domas rosina arī grāmatas, filmas, mūzikas klausīšanās, mākslas muzeju vai teātra izrāžu apmeklējumi.

4. Kas ir jūsu veselīgie ieradumi?
Vienmēr jau veselīgos ieradumus gribētos vairāk, bet izlīdzēšos ar garlaicīgu atbildi, ka cenšos ēst veselīgi un pēc iespējas vairāk pabūt dabā, šad tad arī sportojot.

5. Kas ir jūsu kaitīgie ieradumi?
"Tūrēšana" pa Eiropas bāriņiem un koncertzālēm nedēļām no vietas atstāj savas pēdas...

6. Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu?
Pēdējais uzteicamais kultūras baudījums varētu būt Kristofera Nolana jaunākā filma "Dunkirk", kas ar savu filmēšanas tehniku, savdabīgo notikumu attīstības dinamiku un Hansa Cimmera mūziku atstāja tiešām īpašu iespaidu.

7. Filma, ko ieteiktu redzēt citiem?

"It's a Wonderful Life" ir 1946. gada filma, kas, manuprāt, jāredz visiem.

8. Kādu mūziku klausāties?

Dažādu, bet pārsvarā grupas: "Radiohead", "Grizzly Bear" vai "The Beatles" un "Pink Floyd". Braucot mašīnā, bieži vien klausos LR3, kur skan klasiskā mūzika.

9. Iecienīta vieta, kur pusdienot?

Rīgā man patīk pusdienot "StockPot" vai "Rocket Bean Roastery", taču nekas nepārspēj grilēšanu piemājas dārzā vai – vēl labāk – laivu braucienā nekurienes vidū.

10. Vieta, ko noteikti iesakāt apmeklēt?

Vieta, kur aizbraukt, – kalni. Vienalga, kur un kā, bet tā ir brīnišķīga pieredze, kas baudāma gan fiziski, gan garīgi.