16.08.2017 10:22

FOTO: Ar grupas "The xx" šovu Siguldā noslēdzies "Sunset Festival"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Ar grupas "The xx" šovu Siguldā noslēdzies "Sunset Festival" Ieva Karlsberga

Otrdien, 15. augustā, ar šobrīd pasaulē aktuālās elektroniskā indīroka grupas "The xx" uzstāšanos 4500 klausītāju priekšā Siguldas pilsdrupu estrādē noslēdzās "Sunset Festival".

2005. gadā Londonā izveidotā grupa "The xx" ir viena no veiksmīgākajām pēdējā gadu desmita britu elektroniskā indīroka grupām, kurā darbojas dziedātāja un ģitāriste Romija Medlija Krofta, basģitārists un dziedātājs Olivers Sims, kā arī producents Džeimijs Smits xx. Grupa šogad laidusi klajā albumu "I See You", kurā iekļauts šobrīd tik aktuālais hits "On hold".

Pirms Lielbritānijas mūziķiem Siguldas pilsdrupu estrādē uzstājās pašmāju grupas "My Radiant You" un "Bandmaster".

Šis ir otrais gads, kad Siguldas pilsdrupu estrādē norisinājās "Sunset Festival". Pagājušajā vasarā Siguldā festivāls notika ar pasaules līmeņa mūzikas zvaigžņu – Demjena Raisa un britu grupas "James" piedalīšanos, savukārt šovasar festivāla apmeklētājiem bija iespēja dzirdēt un redzēt Džesijas Veiras un Jaunzēlandes grupas "The Naked and Famous" uzstāšanos.

Jāpiezīmē, ka atšķirībā no pirmā festivāla gada šoreiz laikapstākļi lutināja visās trijās festivāla dienās, un saulrieti bija baudāmi katrā no tām.