12.08.2017 22:55

"Kodols" iesaka: Vasara grāmatu plauktā

Autors  Undīne Arāja, Ivo Jirgens
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Kodols" iesaka: Vasara grāmatu plauktā publicitātes

Ja par vasaru domā pie grāmatu plaukta, skatiens vienmēr aizķeras pie trimdas rakstnieces Benitas Veisbergas darbiem, it īpaši "Orindas piezīmēm" (1977), kas man stāv goda vietā blakus Imanta Ziedoņa "Epifānijām" un R. Baha "Kaija, vārdā Džonatans Livingstons".

Var jau būt, ka Veisbergas impresionistiskā proza, kurā aprakstītas lapas, ēnas, zaru kustības vējā un šķietami nesvarīgas ainiņas no ikdienas dzīves, ir tikai mana privātā patikšana un lielo tēmu cienītāji neizpratnē sašķobīs seju, tomēr uzskatu, ka viņas trauslā pasaule ir vissmalkākais mākslas darbs, kurā ir vērts kaut reizi ieskatīties. Ja ir grūtības atrast Veisbergas grāmatas bibliotēkās, daudz tekstu ir arī "Jaunajā Gaitā" (zagarins.net/jg).

Kas var Baibu aizdziedāt?

"Mūsu galvenā vēlme – lai ikviens šo vakaru varētu pavadīt ģimenes lokā vai kopā ar draugiem, klausoties un izdziedot sirdij tuvas un mīļas dziesmas. Tas būs skaists un krāšņs koncerts, kurā labs garastāvoklis un pozitīvas emocijas garantētas," pirms šosvētdien Salaspils kultūras nama "Rīgava" Mūzikas un mākslas dārzā paredzētās un no TV formāta uz brīvdabas estrādi pārceltās koncertspēles "Es šonakt būšu laimīgs!" sola Baiba Sipeniece-Gavare.

Kopā ar viņu, kā ierasts, pie klavierēm būs latviešu mūzikas "enciklopēdijas" Uldis Marhilevičs un Normunds Jakušonoks. Pasākuma īpašo viesu statusā – Olga Rajecka, Viktors Zemgals, Antra Stafecka un Ufo, mūziķu pavadošais sastāvs – Kaspars Tīmanis, Ainis Zavackis, Ingus Feldmanis, Rolands Beļevičs. Biļetes (10 eiro) – kultūras nama "Rīgava" un "Biļešu paradīzes" kasēs.