26.07.2017 16:00

Ceturto reizi izskanēs kamermūzikas festivāls "Jaunie Latvijas kamermūziķi – Saulkrastiem"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Ceturto reizi izskanēs kamermūzikas festivāls "Jaunie Latvijas kamermūziķi – Saulkrastiem" publicitātes

Jau ceturto vasaru Saulkrasti uz brīdi kļūst par kamermūzikas pilsētu. Šogad no 28. jūlija līdz 6.augustam divdesmit divi izcili jaunie mūziķi sniegs deviņus koncertus dažādās Saulkrastu vietās. Jau iepriekš dzirdētajiem vijolniekiem, altistiem un čellistiem šogad pievienosies pūtēju kvintets un džeza trio.

Saulkrastu kultūras un sporta centrā pavēstīja, ka atklāšanas koncertā 28. jūlijā "Klasika satiek džezu" stīgu kvartetam "ReDo" pievienosies trīs džeza mūziķi, lai atskaņotu Jāņa Rubika kompozīcijas šim sastāvam. Šī satikšanās ir īpaša, jo Saulkrasti ir atpazīstami ar festivālu "Saulkrasti Jazz".

29. jūlijā būs iespēja dzirdēt jaunās latviešu komponistes Asijas Ahmetžanovas stīgu kvarteta "Dabiski" pirmatskaņojumu, savukārt 30. jūlijā koncertu pirmoreiz Latvijā sniegs klavieru "Trio Sōra" no Francijas. Trio spēlē latviešu vijolniece Magdalēna Geka, un tas uzstājies daudzās Eiropas prestižākajās koncertzālēs un festivālos.

Jaunums ir trīs koncerti "Klasika citur", ar kuriem jaunie mūziķi vēlas aizvest klasisko mūziku uz neparastām vietām – Saulkrastu sociālās aprūpes namu, kafejnīcu "Cietais rieksts", pat Skultes tirgu.

Jau tradicionālajā "Nakts koncertā" 4. augustā skanēs brīnišķīgais Franča Šūberta oktets, bet 5. augustā mūziķi pirmoreiz spēlēs Saulkrastu Baltajā kāpā koncertā "Serenādes pie jūras". Noslēguma koncerts 6. augustā ar Zviedrijā dzīvojošās pianistes Ivetas Cālītes piedalīšanos.

Jāatzīmē, ka ieeja koncertos ir brīva. Detalizēta koncertu programma un norišu vietas un laiks šeit.