31.07.2012 11:54

Jūlija pēdējā dienā beidz filmēšanu Ādažu poligonā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Studija F.O.R.M.A. otrdien, 31.jūlijā beidz spēlfilmas "Džimlai Rūdi Rallallā!" filmēšanu Ādažu poligonā.

 

"Seniori aktieri varēs atpūsties no šaušanas, spridzināšanas, braukšanas ar tanku, skriešanas pilnā ekipējumā pa poligonu un beidzot noņemt armijnieku ķiveres un novilkt karavīru zābakus... Tālāk filmēšana plānota dažādos objektos Rīgā," informē filmas sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Daine.

Nacionālās pilnmetrāžas uzņemšanu Ādažu poligonā 31.jūlijā ieradīsies vērot arī Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube, viņš arī tiks iesaistīts atsevišķās filmēšanas epizodēs.

Dienas pirmajā pusē bez 30 senioru rotas aktieriem filmēsies arī Juris Žagars un Mārtiņš Vilsons.

Jau rakstījām, ka spēlfilma "Džimlai Rūdi Rallallā!" ir traģikomēdija, stāsts par mūsu sabiedrības vecāko paaudzi, kurus nepriecē doma, ka viņiem dzīvē nekā vairs nav, uz ko cerēt, un atliek tikai dzīves gala gaidīšana. Seniori izlemj doties valstij palīgā, lai to glābtu no krīzes. Viņi piesakās armijā un aicina to darīt arī citus pensionārus.

Kinoprojekta scenārija autors ir Māris Putniņš, filmu veido režisoru tandēms Jānis Cimermanis un Māris Putniņš, kuru kopdarbība vairāk zināma pēc lielu popularitāti ieguvušajām leļļu filmām "Avārijas Brigāde". Jaunās spēlfilmas "Džimlai Rūdi Rallallā!" producents ir Gatis Upmalis ("Labās rokas", "Ūdensbumba resnajam runcim", "Mazie laupītāji", "Vientuļā sala"), operators Andrejs Verhoustinskis ("Dancis pa trim", "Leongrīns no Varka Kru", "Pretrunīgā vēsture"), mākslinieks Mārtiņš Milbrets ("Rīgas sargi", "Baigā vasara", "Rūdolfa mantojums" un citas filmas.).