18.07.2017 14:24

Foto: Ar krāšņu koncertu atklāts Trešais Jūrmalas festivāls

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Ar krāšņu koncertu atklāts Trešais Jūrmalas festivāls Toms Norde; publicitātes

Pirmdien Dzintaru koncertzālē ar krāšņu koncertu tika atklāts Trešais Jūrmalas festivāls. Koncertā varēja baudīt pasaulslavenu komponistu operu ārijas džeza aranžējumos ar maestro Raimondu Paulu pie klavierēm, akordeonisti Kseniju Sidorovu, Latvijas Radio bigbendu un kamerorķestri "Sinfonietta Rīga".

Savukārt šodien pulksten 20.00 uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāps festivāla īpašie viesi – pasaulslavenais Londonas gospeļkoris. Viņi regulāri uzstājas kopā ar tādām pasaules mūzikas megazvaigznēm kā Madonna, Kailija Minoga, Stings, Eltons Džons, Tīna Tērnere, Džeimss Brauns, Džordžs Maikls, Pols Makartnijs, "Depeche Mode" un citiem slaveniem māksliniekiem. Londonas gospeļkora izpildījumā varēs dzirdēt gan tradicionālos spiričuellus, gan populārus skaņdarbus gospeļu kora īpašajā izpildījumā, informē Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību speciālists Mārtiņš Pučka.

Londonas gospeļu koris ir viens no pieprasītākajiem koriem pasaulē un vadošais gospeļu koris Eiropā. Kolektīvs regulāri uzstājas uz nozīmīgākajām Apvienotās Karalistes skatuvēm, kā Vemblija stadions, Karaliskā Alberta zāle, un ir biežs viesis leģendārajā Glastonberijas festivālā. Koris piedalījies daudzu televīzijas, radio programmu ierakstos un ieskaņojis Volta Disneja studijas pilnmetrāžas multfilmu "Karalis Lauva".

Pateicoties savam izcilajam sniegumam un balsu virtuozitātei, Londonas gospeļu koris vairāk nekā 30 gadu ilgajā darbības laikā ir sasniedzis neticamu pasaules slavu. Paši par sevi kora dziedātāji saka, ka ievietot Londonas gospeļu kori kādā noteiktā mūzikas veida plauktiņā ir neiespējami. Koris ir ļoti mainīgs, spējīgs piemēroties, radot dinamisku skaņu, bagātu harmoniju gan pilnā sastāvā, gan mazā grupā, vēsta M. Pučka.

Londonas gospeļu koris ir pazīstams ar saviem ātra tempa gospeļu dziedājumiem, svinga ritmiem, "rhythm & blues", tradicionāliem un "soul" stilā veidotiem aranžējumiem, kā arī ar dzīvīgi pievilcīgu horeogrāfiju uzstāšanās laikā.

Festivāla noslēguma koncertā 19. jūlijā plkst. 20.00 Dzintaru koncertzāles mazajā zālē ar jaunu programmu un vienīgo koncertu Latvijā uzstāsies pasaules opernamu zvaigzne Aleksandrs Antoņenko. Solokoncertā, kurā viņam pievienosies pianists un bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, pirmo reizi Aleksandra Antoņenko izpildījumā varēs dzirdēt skaistākās melodijas no komponista Riharda Štrausa daiļrades.

Pasaulslavenais tenors Aleksandrs Antoņenko Latvijā ieradīsies tieši no Londonas, kur no 5. līdz 16. jūlijam Londonas Karaliskajā operā kopā izcilo operdziedātāju Hiblu Gerzmavu (Hibla Gerzmava), starptautiski atzīto tenoru Roberto Alanju (Roberto Alagna) un citām opermuzikas zvaigznēm dzied Kalafa lomu Džakomo Pučīni operā "Turandota". Pēc Antoņenko izcilā snieguma Kalafa lomā Londonā, ko augstu novērtējuši daudzi kritiķi, Latvijas publikai būs unikāla iespēja dzirdēt viņu solo koncertā Dzintaru koncertzālē, norāda M. Pučka.

Biļetes uz Jūrmalas festivāla koncertiem pieejamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.