17.07.2017 16:35

Ikšķilē noslēdzies Otrais starptautiskais operetes festivāls

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķilē noslēdzies Otrais starptautiskais operetes festivāls Ikšķiles novada pašvaldība, video - fakti.lv

Ar grandiozu galā koncertu sestdien Ikšķilē noslēdzies Otrais starptautiskais operetes festivāls. Koncerta apmeklētājus priecēja izcili ārzemju viesi – soprāns Anna Hoča un tenors Emīls Laveckis no Polijas, Anta Jankovska no Itālijas, kā arī iemīļoti Latvijas mākslinieki.

Koncertā uzstājās Sonora Vaice, Dainis Skutelis, Nauris Indzeris, Marlēna Keine, Emīls Kivlenieks, Lauris Purenis, dejotāji un citi. Pēc tam norisinājās Valšu vakars, kurā ikviens bija aicināts ļauties Johana Štrausa valšu deju tūrei stundas garumā Operetes orķestra pavadījumā, informē Ikšķiles novada pašvaldībā.

Galā koncertā klātesošos uzrunāja Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš un Latvijas Operetes fonda valdes priekšsēdētāja Agija Ozoliņa-Kozlovska. Indulis Trapiņš pauda gandarījumu par to, ka operetes festivāls notiek Ikšķilē. Pašvaldība un tās darbinieki ieguldījuši lielu darbu, lai Otrais starptautiskais operetes festivāls Ikšķilē būtu iespējams un kļūtu par tradīciju.

Savukārt Agija Ozoliņa-Kozlovska atzina: "Šis festivāls, šis skaistais vakars ir ļoti īpašs mūsu skaistajā ceļā uz operetes teātri. Pagaidām visur esam tikai viesa statusā. Tomēr, viesojoties daudzviet Latvijā, pamazām pulcējam savus ilgtermiņa draugus un skatītājus, lai kādreiz jūs visi kļūtu mīļi gaidīti mūsu operetes teātrī."

Operetes festivāls sākās piektdienas vakarā Ikšķiles Ev. luterāņu baznīcā ar labdarības koncertu "Dvēseles stīgas", kurā uzstājās soprāns Sonora Vaice, mecosoprāns Sabīne Krilova, tenors Emīls Klaužs un pianiste Agija Ozoliņa-Kozlovska, vēsta pašvaldības pārstāvji.


Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolas skolniece saņēma Latvijas Operetes fonda, Ogres un Rīgas Dzintara rotari klubu sarūpētu dāvanu – vijoli. Bija iespēja atbalstīt operetes atgriešanos Latvijā, kā arī ziedot Operetes teātra atdzimšanai. Programmā bija Em. Dārziņa, J. Mediņa, M. Gļinkas, P. Čaikovska, N. Rubinšteina, R. Danielpūra un citu latviešu, krievu un amerikāņu komponistu dvēseliskā mūzika.

Vakara turpinājumā Ikšķiles tautas namā varēja dzirdēt Austrijā iemīļotu džeza grupu "Eddie Luis und die Gnadenlosen", kas apvieno māksliniekus no piecām valstīm un kopā ar mecosoprānu Helēnu Sorokinu sniedza klausītājiem neaizmirstamu muzikālu piedzīvojumu programmā "Zāra Leandere – Madame Scandaleuse", informē pašvaldībā.

Cita starpā tika atskaņota, piemēram, pilnībā pārveidots Franča Lehāra operetes "Jautrā atraitne" populārais duets "Lūpas klusē" ("Lippen schweigen"), Oskara Štrausa "Warum soll eine Frau Kein Verhältnis haben" un citas savulaik Latvijā itin labi pazīstamas dziesmas.

Atceroties nozīmīgu personību – Harija Misiņa un Kārļa Pamšes – jubilejas, sarunu vakarus piektdien un sestdien vadīja profesors Jānis Siliņš.

Savukārt sestdien Tinūžu tautas namā bērni varēja baudīt muzikālo piedzīvojumu spēles "Karlsons" pirmizrādē, kurā piedalījās arī Latvijas Operetes fonda jaunie solisti un Madara Kalniņa džeza grupa. Bērni tika gaidīti jau no plkst. 12.00, kad tos priecēja daudzveidīgas radošas aktivitātes ar klauniem, spēlēm un pārsteigumiem, norāda pašvaldībā.