30.07.2012 10:34

Ikšķile gatavojas "Gada izrādei"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Novada svētkus, ko ikšķilieši un viesi svinēs augusta pirmās divas nedēļas nogales, caurstrāvos teātra gars.

Svētku tēma "Gada izrāde" nozīme ne tikai iespēju vērot trīs Dailes teātra iestudējumus. Programmā apmeklētāji varēs atrast arī cēlienu, kurā pašiem spēlēt, dejot un dziedāt, atklāj Ikšķiles novada Kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Dzintra Čudare.

Ievadā – senās mūzikas pērles
Pirmais cēliens "Apstājies... ieklausies... sajūti..." sāksies jau piektdienas, 3. augusta, pēcpusdienā pulksten 16 ar Bauskas novada biedrības "Meistars Gothards" gleznošanas studijas dalībnieku darbu izstādes "Klusā daba" atklāšanu Ikšķiles tautas namā. Vēl pēc divām stundām uz Annas Heinrihsones veidoto tērpu ekspozīcijas atvēršanas svētkiem aicinās Lielrīgas Reģionālās lauksaimniecības pārvaldes zāle (Peldu ielā 2A), bet diena noslēgsies ar koncertu Sv. Meinarda salā pulksten 21.

Senās mūzikas vakarā piedalīsies kontrtenors Sergejs Jēgers, soprāns Maija Tutova, baroka orķestris "Collegium Musicum Riga", koris "Collegium Choro Musici Riga" un diriģents Māris Kupčs. Viņš sola 18. gadsimta opermūzikas šedevrus, jo koncerts būs veltīts operdziedātājam Farinelli – "spilgtam mūziķim" un "visas 18. gadsimta kultūras simbolam".

Trīs Dailes teātra izrādes
Svētku otrais cēliens "Skaties... dzīvo... sapņo..." pēc nedēļas, 10. augustā, sola trīs Dailes teātra izrādes. Pulksten 17 pie Tīnūžu tautas nama varēs noskatīties pēc Ērika Hānberga darbu motīviem veidoto "Pirmā grēka līci", pulksten 18 Ikšķiles tautas namā – mīlasstāstu "Amour fou", bet vēl pēc divām stundām Ikšķiles estrādē – nemirstīgos Blaumaņa "Zagļus".

Piebilstams, ka uz "Pirmā grēka līci" un "Zagļiem" pensionāriem ieeja ar 50 procentu atlaidi, bet bērniem līdz septiņu gadu vecumam uz visām izrādēm ieeja bez maksas. Biļetes var iegādāties Ikšķiles tautas namā, kafejnīcā konditorejā "Rūberts" un "Biļešu paradīzē".

Gadatirgus, koncerti un sports

Svētku trešais cēliens – noslēdzošā diena, 11. augusts – ikšķiliešus un novada viesus aicinās spēlēt, dejot un dziedāt.

Laukumā pie tautas nama pulksten 9 sāks darboties gadatirgus. Visi tirgoties gribētāji līdz 8. Augustam tajā vēl var pieteikties pa tālruņiem 65024131 un 65024130.

Būs gādāts par iespējām laiku interesanti pavadīt visai ģimenei. Norišu programmā paredzēta izrāde bērniem pulksten 11 un koncerts "Te mēs visi vienādi esam, vai tad būs tā vēl citur kaut kur?" pulksten 12. Dziedās vokālie ansambļi "Nona" un "Grams", dejos "Upe" un "Spole", uzstāsies arī vīru koris un ansamblis no Tartu apriņķa.

Vienlaikus ar koncerta sākumu pie dambja Peldu ielā 2a startēs orientēšanās sacensības "Teātra leģenda ".

Pulksten 18 Sv. Meinarda baznīcas dārzā sāksies svētbrīdis un koncerts "Dziedam un spēlējam ikšķilei...", kurā piedalīsies novadā mītošie mūziķi: jaunā dziedātāja Daina Dombrovska, Arta Asare un klarnetiste Anna Gāgane, arfiste Ieva un saksofonists Ainārs Šablovskim, ērģelniece un vijolniece Viktorija Ivanova, saksofoniste Linda Ivanova, pianists Kārlis Tirzītis un draudzes koris Jura Kļaviņa vadībā. Gaidāmi arī īpaši viesi – starptautisku slavu guvušais vokālais ansamblis "Anima Sola" Mārītes Puriņas vadībā.

Vēl pēc divām stundām koncerts "Brīnišķīgais medījums" estrādē liks atcerēties Mārtiņa Brauna dziesmas no 30 gadus senā mūzikla "Mauglis" un citus grupas "Sīpoli" hitus. Vakars turpināsies ar balli, kurā muzicēs Dailes teātra dziedošo aktieru vokāli instrumentālais ansambli "Ilga" un DJ Roberts Lejasmeijers.

Sestdiena būs arī sportiskām norisēm bagāta. Jau sešos no rīta pie uzņēmuma "Meidrops" tiksies makšķernieku sacensību "Ikšķiles loms" dalībnieki. Pulksten 8 tērpos "tikko kā no čučumuižas" pie tautas nama startēs "Miegamiču skrējiens".

Vēl pēc dažām stundām Ikšķiles vidusskolā sāksies florbola, minifutbola, pludmales volejbola un ikšķbola sacensības, bet pulksten 14 pie tautas nama spēkiem mērosies sportiskākās ģimenes. Būs arī nūjošana, fitness un sievu nešanas sacīkstes.