11.07.2017 10:37

Nedēļas nogalē Jūrmalā priecēs Jomas ielas svētki un Tango nakts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nedēļas nogalē Jūrmalā priecēs Jomas ielas svētki un Tango nakts Jūrmalas pilsētas dome

15. jūlijā Jūrmalā norisināsies Jomas ielas svētki, kuri priecēs ar teātra uzvedumiem, muzikāliem priekšnesumiem un aizraujošu programmu bērniem Horna dārzā. Svētku vakarā Dzintaru pludmalē jūrmalniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja vērot unikālu tango uzvedumu – kaislīgas dejas ar akrobātikas elementiem.

Jomas ielas svētki norisināsies jau astoņpadsmito gadu. Uz Jomas ielas skatuves pie viesnīcas "Hotel Jūrmala SPA" uzstāsies indīpopa grupa "Franco Franco", grupa "Audiokvartāls" un ansamblis "Manta", kā arī mūzikas duets "Pastkaste" ar programmu "Visādas mājas", informē Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Zanda Krastiņa.

Apmeklētājiem būs iespēja vērot vairākus teātra uzvedumus: režisores Indras Vaļenieces komēdiju "Mēs un mūsu sieva", kurā spēlēs Aīda Ozoliņa, Jānis Kirmuška un Imants Vekmanis, kā arī Jūrmalas Valsts ģimnāzijas teātra izrādi "Uzvara" un skeču "Izvēle ir mūsu ziņā". Uzstāsies arī Robijs Trankalis ar burvju triku priekšnesumiem.

Mazākajiem svētku apmeklētājiem Horna dārzā būs iespēja iesaistīties radošajās darbnīcās, kurās varēs izgatavot kartona somas, ielūkoties mikroskopos zinātniskajā laboratorijā un piedalīties citās aizraujošās aktivitātēs, norāda Z. Krastiņa.

Ģimenes ar bērniem varēs baudīt vairākus muzikālus teātra uzvedumus un izrādes: radošās apvienības "Teātris un Es" muzikālo izrādi "Lielais talantu šovs", koncertuzvedumu "Lai ir" ar bērnu ansambļa "Kolibri" un tenora Jura Vizbuļa dalību, Bergenas latviešu amatierteātra "LATiBergen" izrādi "Vilks, kurš rija grāmatas", atraktīvu brīvdabas dziesmu spēli "Reiz kādā pasakā" ar aktieri Jāni Skani, kā arī muzikālo izrādi ar līdzdarbošanos "Četras kastes". Ar priekšnesumiem priecēs arī Jūrmalas Kultūras centra bērnu un jauniešu "BD deju studija".

Visas dienas garumā Majoru stāvlaukumā notiks svētku tirdziņš, kurā būs pieejami daudzveidīgi amatnieku izstrādājumi un lauku labumi no zemnieku saimniecībām, vēsta domes pārstāve.

No plkst. 22.00 līdz 2.00 Dzintaru pludmales smiltīs notiks unikāls tango uzvedums, kas karstasinīgas dejas apvienos ar akrobātiskiem elementiem. Kaislīgos mūzikas ritmus iekustinās grupa "Tango Sin Quinto" un dziedātāja Aija Vītoliņa, dejotāji un horeogrāfi Agnese Vanaga un Andris Kačanovskis, gaisa akrobātes Grete Gross un Lizeth Wolk no Igaunijas, deju grupa "Ritms", kā arī uguns un žonglēšanas mākslinieki no "Fire Spirit". Jūras krastā uzstāsies arī dziedātāji no Itālijas – jauno talantu konkursa "Videofestival Live" laureāti un dīdžejs Rudd, informē Z. Krastiņa.

Ieeja pasākumos ir bez maksas.