29.06.2017 16:30

10 ekspresjautājumi aktierim Mārcim Maņjakovam

Autors  "Kodols"
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
10 ekspresjautājumi aktierim Mārcim Maņjakovam Didzis Grodzs; publicitātes

Šovasar Mārcis Maņjakovs pievienosies Māras Zālītes un Ulda Marhilēviča traģikomiskās dziesmu spēles "Tobāgo!" (režisors Valdis Liepiņš) atjaunotā iestudējuma komandai, iejūtoties izrādes galvenā varoņa Andreja Vītola lomā. Iestudējuma pirmizrāde notiks jau pavisam drīz – 7. jūlijā Valmierā; pēc tam izrāde būs skatāma daudzās Latvijas pilsētās.

1. Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esi darījis?

Ja no sporta veidiem, tad esmu izbaudījis visu – sākot ar basketbolu un beidzot ar tramplīnlēkšanu. No adrenalīna līmeni uzdzenošākajiem vēl varētu būt Amerikā izmēģinātie "amerikāņu kalniņi". Bet, kad pēdējoreiz biju Lasvegasā, izbaudīju nakts braucienu sēdeklī, kas iekārts trosē un braukā no vienas mājas uz otru. Tu sēdi uz maza, nejauka ķeblīša un vari novērtēt naksnīgo Lasvegasu... Un vienreiz esmu lēcis ar gumiju no Siguldas tilta.

2. Viens no aizkustinošākajiem brīžiem tavā dzīvē...

Tādu brīžu noteikti ir ļoti daudz – kā saka, tādas mazas laimītes. Ļoti aizkustina laba loma, laba izrāde un tas, ka redzi – tavs darbs kādam ir vajadzīgs. Esmu saņēmis teātra skatītāju vēstules – rakstītas ar roku! – ar pateicības vārdiem par to, ko daru uz skatuves... Aizkustina uz skatuves saņemtie ziedi, un es ārkārtīgi novērtēju cilvēkus, kuri šajā 21. gadsimtā vēl joprojām nāk uz teātri ar puķēm un raksta vēstules. Viņu nav daudz, bet ir. Tas dod milzu gandarījumu.

3. Kas tevi iedvesmo darbam?

Vasarā tā noteikti ir daba un tie ir cilvēki, kuru sniegtās emocijas un spēku tu spēj sevī uzkrāt, lai sezonā, esot uz skatuves, atkal to atdotu citiem. Sezonas laikā tā ir laba dramaturģija, kuru lasot, tu saproti – šis darbs kādam būs vajadzīgs. Pēdējā šāda luga noteikti bija Harija Gulbja "Olivers" – manuprāt, ļoti laba izrāde! Protams, iedvesmo arī kolēģi un mūsu lieliskā komanda.

4. Kādi ir tavi veselīgie ieradumi?

Katru rītu dzeru C vitamīnu un vēl visādus vitamīnus, kas satur dzelzi. Lai man būtu normāls svars, sezonas laikā esmu atteicies no maizes un kartupeļiem – ēdu gaļu vai zivis un salātus. Tortes un konfektes mani nekad nav interesējušas. Bet, ka es ļoti domātu par veselību, – tā laikam nevar teikt...

5. Kādi ir tavi kaitīgie ieradumi?

Vistrakākais, ko es darīju, – ilgus gadus smēķēju. Bet nu jau pusgadu esmu pārgājis uz elektronisko cigareti. Nezinu, cik šajā cigaretē ir blakusvielu, bet fiziski es jūtos labāk. Man patīk dūmi, tāpēc man nepatīk smēķēt tumsā. Šī cigarete, lai gan nekas labs nav, iespējams, ir ceļš uz to, ka es smēķēšanu ar laiku varētu atmest vispār.

6. Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu...

Protams, ka Raimonda Paula un Elīnas Garančas koncertprogramma "Baltās paslēpes", ko noskatījos mūsu teātrī. Uz skatuves nebija nekā – tikai Maestro pie klavierēm, Elīna Garanča un Edmunda Freiberga režisētās gaismas. Man emocijas bija tādas, ka sariesās asaras acīs! Tā bija fantastika – skatīties, kā viņa dzied: tik silti, tik atdevīgi, tik nesamāksloti, tik emocionāli. Tā ir māksla! Pēc koncerta man šķita, ka lidoju metru virs zemes.

7. Grāmata/filma, ko ieteiktu izlasīt/noskatīties citiem...

Neesmu filmu "tārps", ja nu kādreiz kopā ar krustbērniem... (Domā.) Pēdējā grāmata, ko izlasīju, bija Anšlava Eglīša dzejas grāmata, gatavojoties viņa jubilejai. Dzejoļu viņam nav daudz, bet man tie šķita ļoti uzrunājoši un patriotiski.

8. Kādu mūziku tu klausies?

Būtībā visu, izņemot repu, jo es to nesaprotu un tā nav man tuva. Man patīk Lapčenoks, Pugačova, klausos klasiku. Man svarīgākais ir melodija un teksti, un arī izpildījums.

9. Iecienīta vieta, kur pusdienot...

Vislabprātāk, protams, pusdienoju mājās. Uz restorāniem eju ļoti reti – tad, ja gribas paēst "smalki". Ja gribas smalkākus zivju ēdienus, ķemmītes, kalmārus un citas jūras delikateses, tos labāk ēdu "Vincentā" pie Mārtiņa Rītiņa.

10. Vieta, ko noteikti iesaki apmeklēt...

Protams, ka Nacionālo teātri! (Smejas.) Ja runājam par pilsētām, esot Austrijā, noteikti vajag apskatīt Zalcburgu, bet Itālijā – Sjēnu.