20.06.2017 12:48

Līgo vakarā Siguldā varēs izdzīvot Jāņa Streiča kino daiļradi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Līgo vakarā Siguldā varēs izdzīvot Jāņa Streiča kino daiļradi publicitātes

23. jūnijā plkst. 22.00 Siguldas pilsdrupu estrādē būs iespēja piedzīvot muzikālu brīvdabas koncertuzvedumu "Streiča kinonakts mistērija". Līgo vakarā estrāde pārtaps par filmēšanas laukumu un ikviens, kurš šeit ieradīsies, varēs izbaudīt visizsmalcinātākos "latviešu kino virtuves" noslēpumus.

Koncertuzvedumā piedalīsies izcili latviešu aktieri, bet jāņuguni iedegs pats Jānis Streičs, informē Siguldas novada Kultūras centra vadītāja p.i. Dace Pleša.

Caur latviešu dižā kinomeistara Jāņa Streiča dažādu laiku populārākajām kinofilmu melodijām, dejām, fragmentiem, atmiņām, smieklīgiem atgadījumiem, filmu citātiem, kuri nu jau kļuvuši par klasiku, kopā ar teātru un kino aktieriem, dziedātājiem un dejotājiem, varēs izdzīvot Jāņu nakts mistēriju, kura var notikt tikai un vienīgi gada visīsākajā naktī Siguldā un tikai un vienīgi filmēšanas laukumā.

Kino orķestris pianista Jura Kristona vadībā kopā ar postfolkloras grupu "Rikši" rūpēsies par labskanību un īpašām kino melodiju apdarēm, kuras izdziedās aktieris un Latvijas Nacionālās operas un baleta tenors Juris Jope, operdziedātāja un mūziklu aktrise, mecosoprāns Baiba Renerte, kā arī atraktīvais folklorists un dziedātājs Ēriks Zeps, norāda D. Pleša.

Īpašu dzirksti uzšķils dejotāji horeogrāfes Ievas Kemleres vadībā, bet kinonakts vadītāju lomās iejutīsies Latvijas Nacionālā teātra aktieri Uldis Anže un Indra Burkovska. Kinonakts mistērijas kulminācijā, izcilā režisora Jāņa Streiča iedegtās jāņuguns gaismā, pavisam noteikti varēs ieraudzīt dažādus ikvienam skatītājam atpazīstamus un mīļus lieliskā kinorežisora filmu aktierus: Leonu Krivānu, Ivaru Kalniņu, Jāni Skani, Baibu Indriksoni, Olgu Dreģi, Jāni Paukštello.

Koncertuzveduma režisors ir Valdis Pavlovskis, gaismu mākslinieks – Egils Kupčs, videomāksliniece – Keja, bet producente – Ieva Šteinberga. Pēc koncertuzveduma lustīga zaļumballe kopā ar dziedātāju Daini Skuteli, vēsta D. Pleša.