27.07.2012 11:25

Siguldā šausmu filmas nerāda; kino apmeklē gan veci, gan jauni

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Siguldas kinoteātrī "Lora" vasarā apmeklētāju ir vairāk nekā citos gadalaikos. Vispopulārākie ir seansi piektdienu vakaros un brīvdienās.

 

Siguldas kinoteātra "Lora" vadītājs Kārlis Melkers savu valstību raksturo vairāk: "Patlaban cilvēkiem ir daudz iespēju noskatīties filmas, taču izbaudīt kino var, to skatoties tikai uz lielā ekrāna. Tāpēc arī viss, ko piedāvājam kinoteātrī, ir izveidots ar domu, lai cilvēkiem seansa apmeklējums dāvātu labsajūtu.

Kinozāles interjerā esam centušies radīt komfortablu un mājīgu atmosfēru – mīkstajos ādas krēslos katrs var iekārtoties tā, kā jūtas ērti un atslābināti. Labajā pusē pie roku balsta ir paceļams un pagriežam galdiņš, uz kura var novietot vieglas uzkodas un dzērienu. Pirms kino seansa sākuma apmeklēji var pasūtīt suši, panētus laša vai vistas filejas gabaliņus un citas uzkodas, ar ko var panašķoties klusi, netraucējot citus apmeklētājus. Ja vēlas, var iemalkot arī kādu kokteili, kafiju, tēju vai karsto šokolādi."

Kino "Lora" repertuārs mainās katru nedēļu. Piektdien sāk rādīt jaunās filmas, kuru kopijas pasūta "Forum Cinema" vai "Acme". Vairumā gadījumu kinolentes, ko sāk rādīt Rīgā, tajā paša dienā var noskatīties arī Siguldā. Repertuāra izvēli nosaka skatītāji. Šausmu filmas Siguldā nerāda, jo cilvēki uz tām nenākot. Visapmeklētākās ir animācijas filmas un romantikas kino lentes. Pieprasītākās filmas rāda pat divas un trīs nedēļas. Kinoteātris "Lora" lepojas ar īpaši izveidotu akustisko sistēmu, pateicoties kurai, līdzīgi kā trīsdimensiju filmās, skatītājs jūtas notikumu līdzdalībnieks.

"Katru ceturtdienu pulksten 14 mūsu kinoteātrī ir "Māmiņu seanss," atklāj kinoteātra saimnieks. "No pārējiem tas atšķiras ar vairāk izgaismotu zāli un samazinātu skaņu. Gaismas un skaņas intensitāti noregulējam pirms katra seansa sākuma, pajautājot, vai topošās un esošās māmiņas, kuras uz kino ir atnākušas ar maziem bērniem, jūtas ērti un komfortabli. Jāteic, ka šo seansu labprāt apmeklē arī pensionāri. "Māmiņu seansa" biļetei ir simboliska cena – 1 lats. Bērni līdz 5 gadu vecumam filmu var noskatīties par brīvu."

Biļetes uz kino seansiem līdz pulksten 18 pieaugušajiem maksā pusotru latu, bērniem vienu latu. Pēc pulksten 18 sākas seansi pieaugušajiem, biļetes cena – divi lati. Uz visiem šiem seansiem kinoteātrī "Lora" pie biļetes cenas ir jāpiemaksā arī divi lati par servisu. Ja uz kino nāk vecāki ar bērniem, izdevīgāk pirkt ģimenes biļetes.

Iepriekš:
Baldones kinoteātrī vislielākā piekrišana ir filmām latviešu valodā