14.06.2017 10:13

Festivāls "Pagalms" Siguldas novadā svin piecu gadu jubileju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Festivāls "Pagalms" Siguldas novadā svin piecu gadu jubileju publicitātes

16. un 17. jūnijā Siguldas novada "Sviestkalnos", Meldru ielā 7, norisināsies zaļākais festivāls Latvijā – "Pagalms". Divu dienu garumā apmeklētājus priecēs gan Latvijā aktuālāko alternatīvās skatuves mūziķu izlase, gan dažādas citas aktivitātes.

Festivāla teritorija apmeklētājiem vērsies vaļā piektdien plkst. 16.00, bet aktīvākā pasākuma daļa sāksies 18.00. Pirmajā vakarā būs dzirdamas mazāk pazīstamas grupas kā "The Government" un psihodēliskie "Reverb Moonlight", kam sekos trokšņainie "Chomsky Chess Club" un garāžroka apvienība "Nova Koma". Rokenrola gaisotni "Sviestkalnos" radīs "The Big Bluff", bet atmosfēras daudzveidībai uzstāsies Arturs Skutelis un "Tvērumi" (att.), kuru hip hop žanra ieraksts "Audums" atzīts par vienu no labākajiem albumiem 2016. gadā.


Viena no zināmākajām panku grupām "PND" iekustinās visus ap pusnakti, bet dzīvās mūzikas vakaru noslēgs "Ghettozloba". Nakts turpinājumā iemigt neļaus, plates griezīs un arī reņģes ceps DJ Uldis Rudaks.

Sestdienas programma sāksies ar vienu no senākajām panku apvienībām Latvijā, kas pēc kāda laika klusēšanas atgriezušies mūzikas pasaulē – alūksnieši "Sutas Dampis". Būs dzirdams vienīgais ārzemju mākslinieks, indie dziesminieks no Čehijas Milans Samko, kā arī Reinis Jaunais ar savu solo projektu. Uz skatuves kāps arī instrumentālais post roka duets "Tempus" no Saldus un fusion/jazz rock apvienība "Elementi". Neizpaliks arī hardcore punk mūziķa Zaķa iznāciens, kā arī jaunā projekta "Velns Viņu Zin" pirmais koncerts.

Tikko jaunu albumu un videoklipu izdevušais ansamblis "Manta" publiku priecēs sestdienas pēcpusdienā, bet vakarā uz skatuves kāps sviestroka pārstāvji "Pupociklu vasara" un romantiskais duets "Čipsis un Dullais". Drūmākas notis iegriezīs smagā roka grupa "Oghre". Viens no retajiem iznācieniem šajā vasarā būs arī grupai "Židrūns", kuri pēc ilgāka pārtraukuma laiduši klajā jaunu albumu un jaunajiem ogrēniešiem, grunge pārstāvjiem "Plastic Dummy". Vakaru noslēgs jaunizveidotais elektropopa duets "Podruga", kam sekos DJ cīņa: DJ duo Nepieradinātā Sievasmāte pret DJ Grautinju.

Festivālā būs skatāma arī "2Annas" kinofestivāla programma, tādas filmas kā Lienes Lindes "Septiņas neveiklas seksa reizes", Lailas Pakalniņas "Rumba" un daudzas citas.

Pasākuma norises laikā plānota arī Emīla Buiķa grāmatas prezentācija, dažādas darbnīcas, būs pieejamas hennas mākslinieces un vietējo amatnieku tirdziņi. Visas paaudzes priecēs LGK atrakcijas un labiekārtota peldvieta, kur būs iespējams arī braukt ar gumijas laivām, kā arī teritorija dažādām sporta aktivitātēm.

Vairāk informācijas par festivālu šeit.