05.06.2017 13:38

10 ekspresjautājumi režisoram Valdim Liepiņam

Autors  "Kodols"
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
10 ekspresjautājumi režisoram Valdim Liepiņam Didzis Grodzs

Atzīmējot šā gada gaviļnieku – komponista Ulda Marhileviča un dzejnieces un dramaturģes Māras Zālītes – skaisto jubileju, kā arī 15 gadus kopš abu autoru traģikomiskās dziesmuspēles "Tobāgo!" pirmizrādes Dailes teātrī, šovasar "Tobāgo!" atjaunotā versija, kuras režisors ir Valdis Liepiņš...

...(viņš ir arī 2001. gadā iestudētās izrādes režisors), apceļos vairāku Latvijas pilsētu estrādes. Pirmizrāde – 7. jūlijā Valmieras pilsētas estrādē.

Izrādes režisors Valdis Liepiņš uzsver, ka Tobāgo ir ne tikai Kurzemes kādreizējās varenības pierādījums, bet arī ikkatra mūsu Laimes zeme, kuru dažkārt mēdzam meklēt ļoti tālu, lai gan tā varbūt atrodas tepat blakus. Titullomās: Aija Dzērve (Dailes teātris) un Mārcis Maņjakovs (Latvijas Nacionālais teātris). Lomās: Olga Dreģe, Indra Briķe, Jānis Paukštello, Katrīne Pasternaka, Valdis Liepiņš, Andris Bērziņš, Madara Botmane (Latvijas Nacionālais teātris), Sarmīte Rubule u.c. Visās izrādēs pie klavierēm būs pats mūzikas autors komponists Uldis Marhilevičs.

1. Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?

Nobrauciens ar velosipēdu pa taisno no stāvākās Siguldas kalnu slēpošanas trases, kas beidzās ar atsitienu pret celmu, aptuveni piecus metrus augstu un divdesmit metrus tālu lidojumu pa gaisu un piezemēšanos uz akmens un plēstu ceļgalu.

2. Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē...

Meitas Alīnas nākšana pasaulē.

3. Kas jūs iedvesmo darbam?

Idejas un garastāvoklis, un laba atmosfēra mājās.

4. Kādi ir jūsu veselīgie ieradumi?

Braukšana ar riteni un spiningošana.

5. Kādi ir jūsu kaitīgie ieradumi?

Smēķēšana.

6. Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu...

Maestro Raimonda Paula un diriģenta Marisa Jansona kopkoncerts pagājušā gada septembrī Lielajā ģildē.

7. Grāmata/filma, ko ieteiktu izlasīt/noskatīties citiem...

Grāmata – Halīla Džibrāna "Pravietis". Filma – režisora Paula Tomasa Andersona "Magnolija". Tie ir seši stāsti par cilvēkiem, kas meklē laimi, piedošanu un dzīves jēgu. Lieliska filma ar izcilu aktieru sastāvu!

 

8. Kādu mūziku klausāties?

Atbilstošu garastāvoklim, visbiežāk tādu, kas saistīta ar darbu. Pašlaik man ir aktuāla Ulda Marhileviča mūzika izrādei "Tobāgo!", pie kuras iestudējuma strādājam, lai jau vasarā to varētu parādīt visā Latvijā.

9. Iecienīta vieta, kur pusdienot...

Mājas.

10. Vieta, ko noteikti iesakāt apmeklēt...

Kafejnīca "Doma" Siguldā un Paradīzes kalns, no kura paveras brīnišķīgs skats!