03.05.2017 12:41

Skatēs noskaidroti Pierīgas skolu labākie tautas deju kolektīvi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lēdurgas kultūras nama jauniešu deju kolektīvs "Metieniņš" Lēdurgas kultūras nama jauniešu deju kolektīvs "Metieniņš" facebook.com/metieninins

Mālpils kultūras centrā un Saulkrastu kultūras namā "Zvejniekciems" aizvadītas Pierīgas skolu tautas deju kolektīvu skates, kuru mērķis bija apzināt un novērtēt kolektīvu māksliniecisko līmeni un tā izaugsmi Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku starplaikā

Skatēs Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvaldes izveidota žūrijas komisija vērtēja deju kolektīvu māksliniecisko un tehnisko sniegumu pēc 50 punktu skalas, ņemot vērā dejas horeogrāfiskā teksta precizitāti, dejas māksliniecisko izpildījumu un rakstura atklāsmi, izpildījuma muzikalitāti, tautas tērpa valkāšanas kultūru, kā arī skatuves kultūru un kolektīva kopiespaidu. No vairāk nekā 50 deju kolektīviem tikai dažiem neizdevās savākt vismaz 40 punktu, kas garantēja augstākās vai pirmās pakāpes diplomu.

Zvejniekciemā notikušajā skatē augstākās pakāpes diplomus izpelnījās Lēdurgas kultūras namā 10.-12. klašu jauniešu deju kolektīvs (JDK) "Metieniņš", Ulbrokas vidusskolas bērnu deju kolektīva (BDK) "Pastalnieki" 1.-2., 3.-4. un 8.-11. klašu grupas, Krimuldas Mūzikas un mākslas skolas 5.-6. klašu deju kolektīvs un Saulkrastu vidusskolas 6.-8. klašu deju kolektīvs. Tāpat starp labākajiem bija Babītes vidusskolas BDK "Bize" 4.klašu grupa, Ādažu vidusskolas BDK "Rūta" 4. klašu un 5.klašu grupas, Babītes novada deju kolektīva "Kaspīne" 5.-9. klašu grupa, Mālpils novada vidusskolas BDK "Atsperītes" 5.-6. klašu grupa, Ropažu Kultūras un izglītības centra BDK "Annele" 5.-6. klašu grupa, kā arī Mālpils novada vidusskolas BDK "Dunda" 10.-12.klašu grupa.

Augstu atzinību izpelnījās arī Mālpilī notikušās skates dalībnieki. Augstākās pakāpes diplomus saņēma Ropažu Kultūras un izglītības centra JDK "Cielaviņa", Babītes vidusskolas BDK "Bize" 1.klašu grupa, Mālpils novada vidusskolas BDK "Atsperītes" 1.klašu grupa, BDK "Annele" un "Garauši" 1.-4.klašu grupas apvienotais sastāvs, Jaunmārupes pamatskolas BDK "Ozolēni" 3. klašu grupa un BDK "Kaspīne" 1.-4.klašu grupa.

Daļa minēto deju kolektīvu piedalīsies festivālā "Latvju bērni danci veda" 27. maijā Cēsīs vai 3. jūnijā Kuldīgā.