02.05.2017 10:48

Izsludināti zīmējumu un sacerējumu konkursi skolēniem par izsūtījumu tēmu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Izsludināti zīmējumu un sacerējumu konkursi skolēniem par izsūtījumu tēmu arhīvs

Fonds "Sibīrijas bērni" izsludinājis divus konkursus skolēniem – zīmējumu un sacerējumu konkursu – ar mērķi mudināt skolēnus izzināt savas valsts un ģimenes vēsturi, kā arī stiprināt bērnos un jauniešos patriotisma jūtas un piederības sajūtu Latvijai.

Līdz šī gada 18. maijam var iesūtīt darbus zīmējumu konkursam "Sibīrijas bērni 1941/1949", bet līdz 22. maijam ir iespēja iesūtīt darbus sacerējumu konkursam "Sibīrijas bērni 1941/1949 – Trimdas bērni 1944".

Konkursu mērķis ir, sagaidot Latvijas simtgadi, neļaut aizmirst Latvijas vēsturē svarīgus un traģiskus notikumus, veicināt un uzturēt interesi par Latvijas un tās tautu vēsturi komunistiskā padomju režīma okupācijas laikā, kā arī pievērst uzmanību Latvijas iedzīvotāju likteņiem Sibīrijas izsūtījumā un mudināt interesēties arī par šobrīd Sibīrijā dzīvojošo bijušo Latvijas iedzīvotāju un latviešu likteņiem, informē fondā "Sibīrijas bērni".

"Regulāri braucam uz skolām, rādām filmas par vēsturi un stāstām par ekspedīcijām uz Sibīriju. Daudziem skolēniem ģimenē ir gan Sibīrijas, gan trimdas stāsti. Vēlamies mudināt bērnus interesēties par šiem stāstiem," skaidro fonda pārstāvji.

Sacerējumu konkursa žūrijas darbā piedalīsies Ina Druviete, Pauls Raudseps, Ligita Kovtuna, Elita Veidemane, Valdis Bērziņš, Liveta Sprūde un Kaspars Pūce. Zīmējumu konkursa žūrijas darbā piedalīsies Ruta Čaupova, Tatjana Krivenkova, Vaira Cīrule, Linda Lūse un Regīna Deičmane.

Konkursu labāko darbu autoru apbalvošana notiks 14. jūnija konferences laikā Rīgā. Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems arī naudas balvas, vēsta fonda pārstāvji.

Nolikums sacerējumu konkursam pieejams šeit, bet zīmējumu konkursam – šeit.