27.04.2017 13:51

Aicina piedalīties mākslas darbu konkursā onkoloģisko pacientu atbalstam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aicina piedalīties mākslas darbu konkursā onkoloģisko pacientu atbalstam pixabay.com

Ainas Mucenieces Viroterapijas fonds izsludinājis starptautisku mākslas darbu konkursu, kurā ikviens esošais, topošais mākslinieks vai entuziasts aicināts iesniegt savu jaunradīto mākslas darbu, kas veltīts cīņai ar onkoloģisko saslimšanu vai uzvaru pār to. Konkursa kopējais balvu fonds ir 7000 eiro.

Konkursa mērķis ir ar mākslas palīdzību atbalstīt onkoloģijas pacientus un viņu tuviniekus, aicināt nepadoties smagajai diagnozei, kā arī veicināt dzīvotprieku un atveseļošanos. Konkurss ir atvērts ikvienam mākslas mīļotājam visā pasaulē, un darbi īpaši tiek gaidīti no cilvēkiem, kuriem izdevies uzveikt vēzi. Konkursa sauklis ir "Māksla uzvar vēzi!", informē Ainas Mucenieces Viroterapijas fonda vadītājs Einars Repše.

No konkursā iesniegtajiem, visaugstāk novērtētajiem darbiem fonds sadarbībā ar mākslas speciālistiem, terapeitiem un citiem jomas profesionāļiem plāno izveidot mākslas darbu kolekciju, kam būtu ne vien augsta mākslinieciskā vērtība, bet arī spēja emocionāli atbalstīt pacientus un motivēt tos cīņai ar slimību.

Konkursa vērtēšanas komisijā darbosies Ainas Mucenieces Viroterapijas fonda vadītājs Einars Repše, Latvijas Mākslas akadēmijas rektors, profesors, gleznotājs Aleksejs Naumovs, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents, profesors Ojārs Spārītis, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce, Latvijas Mākslas akadēmijas prorektors, profesors, gleznotājs Kristaps Zariņš, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, tēlnieks Gļebs Panteļejevs un mākslas terapeite Sanita Ciganovska, vēsta fonda vadītājs.

"Onkoloģiskajiem pacientiem ir tiesības uz dzīves kvalitāti arī vissmagākajos savas ārstēšanas posmos. Viņiem un viņu tuviniekiem ir tiesības uz izpratni, atbalstu, iedvesmojošu un saudzējošu vidi. Šis mākslas darbu konkurss ir par gaismu un cerībām.

Tas ir par mīlestību, cerību un dzīvotprieku, par cilvēka uzvaru pār slimībām. Sagaidām, ka iesniegtie mākslas darbi stiprinās cilvēkus bēdās un veicinās viņu pretstāvi slimībai," stāsta E. Repše.

Konkursā iesniegtie darbi tiks izstādīti onkoloģisko pacientu atveseļošanas iestādēs un publicēti fonda mājaslapā. Ik gadu trīs labākie darbi tiks godalgoti ar lielajām balvām. Katru mēnesi iespējamas veicināšanas prēmijas un īpašas atzinības balvas, skaidro fonda vadītājs.

Plašāka informācija par konkursu un pieteikšanās kārtību pieejama fonda mājaslapā sadaļā "Konkurss".