01.04.2017 16:26

Vienīgo reizi šosezon skanēs Lehāra operete "Jautrā atraitne"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Vienīgo reizi šosezon skanēs Lehāra operete "Jautrā atraitne" Uģis Bērziņš, www.operetesfonds.lv

17. aprīlī plkst. 16.00 kultūras pilī "Ziemeļblāzma" šosezon vienīgo reizi Rīgā varēs noskatīties Latvijas Operetes fonda iestudēto par operešu karalieni dēvēto Franča Lehāra opereti "Jautrā atraitne".

Šī skaistā F. Lehāra operete stāsta par kādu jaunu puisi, kurš iemīlējis skaistu meiteni. Viņi būtu dzīvojuši laimīgi kopā, taču jauneklis ir no bagātas ģimenes, bet viņa izredzētā – vienkārša zemnieku meitene, tāpēc jaunekļa vecāki iebilst pret viņu laulībām. Jauneklis pamet dzimteni un dodas uz Parīzi, bet meitene apprecas ar Kalnuzemes bagātāko cilvēku...

Iet gadi, un reiz Parīzē sūtniecības pieņemšanā konsuls barons Zeta pavēsta satriecošu ziņu: Parīzē ieradusies Hanna Glavarī, Kalnuzemes bagātākā atraitne! Viņa nolēmusi šeit atrast sev jaunu vīru. Ja Hanna iemīlēsies kādā no francūžiem un izņems visu savu naudu no Kalnuzemes bankas, valsts bankrotēs... Tā ir katastrofa!

Lomās: Anta Jankovska (Itālija), Nauris Indzeris, Marlēna Keine, Emīls Kivlenieks, trīs Latvijas tenori Nauris Puntulis, Guntars Ruņģis un Miervaldis Jenčs u.c. Režisora Jāņa Kaijaka iestudētajā izrādē piedalās arī Operetes orķestris diriģenta Guntara Bernāta vadībā, koris un dejotāji.

Izrādes režisors – Jānis Kaijaks, scenogrāfs – Ivars Noviks, horeogrāfs – Alberts Kivlenieks, kostīmu māksliniece – Jurate Jurjāne-Silakaktiņa, libretu tulkojusi Amanda Aizpuriete.