28.03.2017 16:00

Joku diena Ķekavā būs veltīta karikatūrām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Konkursa "Pa-smejies!" logo, kura autors ir Pāvels Hafizovs Konkursa "Pa-smejies!" logo, kura autors ir Pāvels Hafizovs Ķekavas novada pašvaldība

1. aprīlī Ķekavā notiks Oficiālās joku dienas pasākums, kas veltīts satīriskajam un humoristiskajam zīmējumam – karikatūrai. Pasākumā ar jautrām sadzīviskām ainiņām piedalīsies Katlakalna Improvizācijas teātra dalībnieki, tāpat arī būs iespēja vērot karikatūristu meistarklases.

Joku dienā tiks prezentētas ceļojošās izstādes – viena veltīta karikatūristam Gunāram Bērziņam, bet otra – Ērikam Ošam, kuram šogad martā palika 90 gadi un kurš vēl ik nedēļu zīmē karikatūras "Latvijas Avīzē". Visiem apmeklētājiem būs arī iespēja vērot karikatūristu – Zemgusa Zaharāna, Kristapa Auzenberga un Raimonda Valtera – meistarklases, informē Ķekavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Vineta Geka.

Pasākuma ietvaros Ķekavas novadpētniecības muzejs apbalvos skolēnu karikatūru zīmēšanas konkursa "Pa-smejies!" uzvarētājus un pasniegs novadnieka mākslinieka un karikatūrista Edgara Ozoliņa piemiņas balvu. To saņems arī kāds no profesionālajiem karikatūristiem.

Šogad konkursa tēma ir "Kā melnais runcis apceļo Latviju", jo vienam no populārākajiem Latvijas karikatūristiem Gunāram Bērziņam šogad apritētu 90 gadi, bet melnais runcis ir neiztrūkstošs viņa zīmējumos. Jau otro gadu ar balvām konkursu atbalsta karikatūrists Zemgus Zaharāns un karikatūristi.lv, norāda V. Geka.

Ķekavas novadpētniecības muzejs ir vienīgais muzejs Latvijā, kurš cenšas popularizēt karikatūru kā mākslas žanru, organizējot karikatūru izstādes un konkursus, kā arī papildinot muzeja krājumu ar Latvijas karikatūristu darbiem.

Joku diena ir tā reize, kad mēs varam viens otru izjokot, kad varam pasmaidīt par sevi un citiem, tādēļ arī Ķekavas novadpētniecības muzejs aicina gan ģimenes kopā jautri pavadīt laiku, gan visus tos, kam patīk zīmēt vai aplūkot karikatūras, skaidro V. Geka.

Oficiālās joku dienas pasākums Ķekavā notiks 1. aprīlī plkst. 11.00–13.00 Doles tautas nama zālē Ķekavā. Pasākumu rīko Ķekavas novadpētniecības muzejs. 

Lasīt 3125 laiki