24.02.2017 12:47

Komēdija "Svingeri" kļūst par trešo ienesīgāko spēlfilmu Latvijas kino izrādīšanas vēsturē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Komēdija "Svingeri" kļūst par trešo ienesīgāko spēlfilmu Latvijas kino izrādīšanas vēsturē publicitātes

Latvijā tapusī komēdija "Svingeri" kļuvusi par trešo ienesīgāko spēlfilmu Latvijas kino izrādīšanas vēsturē aiz tādiem kases grāvējiem kā Deivida Kamerona "Avatars" un Aigara Graubas "Rīgas Sargi".

Latvijā komēdiju "Svingeri" noskatījušies jau 90 000 skatītāju, un tās kases ieņēmumi sasnieguši 465 000 eiro, informē "UzKino" pārstāvji.

Filmas veiksmes pamatā ir fakts, ka tā dod iespēju skatītājiem pasmaidīt un pasmieties pašiem par sevi, skaidro filmas producents Kristians Alhimionoks.

"Komēdija ir sarežģīts kino žanrs, un grūti zināt, vai tā gūs atsaucību. Veidojot filmu, neviens nezina, cik smieklīga tā būs un vai vispār būs smieklīga. Andrejs Ēķis kopā ar mūsu talantīgajiem aktieriem pierādīja, ka Latvijā komēdiju žanrs ir iespējams un pieprasīts. Pirms tam to ir apliecinājuši tādi izcili režisori kā Jānis Streičs un Varis Brasla," komentē K. Alhimionoks.

Filmā galvenajās mīlētāju lomās iejutušies aktieri Intars Rešetins, Kristīne Nevarauska, Elīna Vāne un Ģirts Ķesteris. Spēlfilmā izaicinošās lomās sevi piesaka arī jaunie talanti Kristīne Belicka un Jurijs Djakonovs. Filmā piedalās arī mūziķis Jānis Jubalts, kuram tā ir debija aktiera ampluā, informē "UzKino" pārstāvji.

"Uzņemt Latvijā komēdiju ir liela uzdrīkstēšanās. Tas, ka tā pārspēs filmas "Rogue One: Zvaigžņu karu stāsts" rezultātu, man pat sapņos nerādījās. Paldies skatītājiem visā Latvijā," komentē filmas režisors Andrejs Ēķis.

""Svingeri" ir pirmā kinofilma Latvijā, kurā "Forum Cinemas" piedalās kā producents, un esam gandarīti par sasniegto rezultātu. Ir tapusi filma, kas ir interesanta skatītājiem visā Latvijā, un mēs priecājamies saņemt atzinīgus vārdus arī no kinoteātriem Latvijā par to, ka ir uzņemts tāds pašmāju kino, kas piepilda kinozāles, un pēc skatītāju pieprasījuma tiek plānoti arī papildu kinoseansi," rezumē SIA "Forum Cinemas" izplatīšanas nodaļas vadītāja Ilze Roķe.

Filma kinoteātros visā Latvijā iznāca 2016. gada 9. decembrī.