15.11.2016 15:10

Ieva Kerēvica un Sergejs Jēgers sniegs divus Ziemassvētku koncertus Ikšķilē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ieva Kerēvica un Sergejs Jēgers sniegs divus Ziemassvētku koncertus Ikšķilē publicitātes

Izcilais kontrtenors Sergejs Jēgers duetā ar valdzinošās balss īpašnieci, dziedātāju Ievu Kerēvicu aicina izbaudīt muzikālu sajūtu piedzīvojumu Latvijas baznīcās – jauno Ziemassvētku programmu "Debess dārzos". 21. un 22. decembrī koncerti izskanēs Ikšķiles Sv. Meinarda ev. lut. baznīcā.

Koncerta programmā, kurā savīsies akadēmiskās mūzikas smalkās līnijas ar džeza temperamentu, skanēs gan mums visiem tik mīļās, gan ne tik bieži dzirdētās latviešu komponistu Jāņa Lūsēna, Riharda Dubras un Madara Kalniņa kompozīcijas, taču par īpaši emocionālu mirkli solās kļūt pašas Ievas Kerēvicas sakomponētā dziesma ar Kārļa Skalbes vārdiem "Ziemassvētku roze", kas ļaus klausītājiem atkal un atkal no jauna izjust īstu brīnumu, vēsta koncertu rīkotāji.


Par muzikālo noformējumu visos koncertos gādās lieliskie mūziķi Romāns Vendiņš (klavieres), Norberts Skraucis (kontrabass) un Andrejs Jevsjukovs (ģitāra).

Lai mākslinieki aukstajos ziemas vakaros Latvijas baznīcās notiekošajos koncertos justos omulīgi un silti, Ieva dziedās zīmola "Amoralle" īpaši viņai darinātā kleitā, bet abiem māksliniekiem latviešu zīmola "Cinnamon Concept" dizainere Anna Hanna Pujēna radījusi oriģinālus trikotāžas adījumus.

"Koncertos, atkāpjoties no akadēmiskajām līnijām vai tradicionālajiem koncertiem, radīsim siltu un intīmu atmosfēru, mūsu uzstāšanos padarot vienkāršu un reizē – izsmalcinātu. Noskaņu radīs sveču gaisma, bet par acu, ausu un dvēseles labsajūtu gādās mūsu sarūpētā mūzika," sola mākslinieki.

Koncerti "Debess dārzos" notiks: 19. decembrī Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā un Jaunajā Sv. Gertrūdes baznīcā Rīgā, 20. decembrī Cēsu Sv. Jāņa baznīcā, 21. un 22. decembrī Ikšķiles Sv. Meinarda ev. lut. baznīcā (22. decembra koncerts jau izpārdots), 27. decembrī Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē, 28. decembrī Torņkalna Lutera baznīca un 29. decembrī Jelgavas Sv. Annas ev. lut. baznīcā. Biļetes – "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.