13.12.2016 11:24

Rēzija Kalniņa ar draugiem uzsāk Ziemassvētkiem veltītu koncerttūri

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rēzija Kalniņa ar draugiem uzsāk Ziemassvētkiem veltītu koncerttūri Māris Bartulāns

Rēzijas Kalniņas un draugu veidotajā Ziemassvētku koncertprogrammā "Meklētāja Roze" skanēs maz dzirdētas Imanta Kalniņa dziesmas. Koncertus būs iespēja apmeklēt līdz pat decembra beigām Latvijas dievnamos un koncertzālēs.

Koncertos piedalīsies Rēzijas Kalniņas draugi un domubiedri: aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa, dziedātāja Ilze Dzenīte, grupas "The Sound Poets" dalībnieks Jānis Aišpurs, diriģents un R. Kalniņas dzīvesbiedrs – diriģents Ainārs Rubiķis, kā arī čelliste Undīne Balode. Koncertu skanējumu papildinās vairāki īpaši instrumenti, turklāt koncertus šogad apskaņos leģendārais skaņu režisors Tālis Timrots.

Programmā ir iekļautas maz dzirdētas Imanta Kalniņa dziesmas ar latviešu dzejnieku vārdiem: "Lūgšana", "Eņģelis", "Augšāmcelšanās", "Ziemassvētkos", "Bērna lūgšana", "Ziemassvētku Roze", "Ziemassvētki", "Ziemassvētku kantātes 2. daļa – Un ja uz Betlemi es ietu", "Lielceļš ledū", "Gaisma", "Ziemassvētku kantātes 3. daļa – No baznīcas braucot", kā arī instrumentālais skaņdarbs "Psalms 108".

"Jau esmu teikusi, ka mums ir svarīgi šo laiku pirms un pēc Ziemassvētkiem pavadīt Latvijas dievnamos – tā ir liela dāvana. Tāpat man tas ir kas īpašs – dziedāt mana tēva dziesmas. Izvēloties tās šai programmai un albumam, ir izveidojies īpašs Ziemassvētku stāsts, kas paceļ debesīs un dod iespēju drusciņ pasēdēt pirms Jaunā gada un izvērtēt veco gadu," stāsta Rēzija Kalniņa.

Koncertos izskanējušās dziesmas būs iespējams noklausīties arī, iegādājoties jauno albumu "Meklētāja Roze", kas tika prezentēts 12. decembrī mājīgajā viesnīcas "Gūtenbergs" jumta terasē. Albumu varēs iegādāties "Jāņa Rozes" grāmatnīcās, mūzikas ierakstu veikalos, kā arī Latvijas pilsētu baznīcās un koncertzālēs notiekošajos koncertos.

Par koncertprogrammas un albuma nosaukumu Rēzija Kalniņa teic: "Jūs visi droši vien zināt, kas ir Ziemassvētku rozes – mazas baltas puķītes, ko var atrast zem sniega. Mūsu variantā Ziemassvētku roze simbolizē siltumu, gaismu un skaistumu, kas ir katrā cilvēkā, un to, ka ikvienā no mums mājo mūžība, ar ko mēs arī dalāmies."

Arī šogad māksliniekiem koncertos tērpi būs no "Amoralle" svētku kolekcijas, kas radīta par godu Ziemassvētku koncertiem "Meklētāja Roze".

Koncerti Pierīgā notiks 25. decembrī Ķekavas kultūras namā un 30. decembrī Baltezera baznīcā un Ikšķiles Sv. Meinarda luterāņu baznīcā. 

Biļetes uz koncertiem var iegādāties "Biļešu Paradīzes" kasēs, www.bilesuparadize.lv un koncertu norises vietās.

Iepriekš:

Rēzija Kalniņa: Mana mīlestības valoda ir dot...

Decembrī Ķekavā, Baltezerā un Ikšķilē ar Ziemassvētku programmu uzstāsies Rēzija Kalniņa un draugi