29.11.2016 21:20

"Balss pavēlnieka" kristāla zizli izcīnījusi Dārta Stepanova no Garkalnes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
"Balss pavēlnieka" kristāla zizli izcīnījusi Dārta Stepanova no Garkalnes publicitātes

Ar krāšņu superfināla koncertu noslēdzies šī gada Latvijas Televīzijas rīkotais bērnu un jauniešu konkurss "Balss pavēlnieks". Par šī gada galvenās balvas – kristāla zižļa – ieguvēju kļuva Dārta Stepanova no Garkalnes.

"Balss pavēlnieka" superfinālā uz vienas skatuves tikās bērni un jaunieši vecumā no pieciem līdz 16 gadiem, kuri bija kļuvuši par laureātiem iepriekšējos trijos konkursa koncertos, informēja rīkotāji. Dziedātāju priekšnesumus un vokālās dotības vērtēja džeza dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča, grupas "Instrumenti" dalībnieks un komponists Reinis Sējāns un komponists un pianists Kārlis Lācis.


No pirmā koncerta superfinālā iekļuva duets "Saules meitas" no Mārupes, Loreta Vaivode no Sauriešiem un grupa "Little Lady's" no Rīgas. No otrā koncerta – Katerina Sretenska no Jelgavas, Eduards Rediko no Rīgas un Dārta Stepanova no Garkalnes. Savukārt no trešā "Balss pavēlnieka" koncerta superfinālā iekļuva Artūrs Pūpols no Alūksnes, grupa "Jūras akmentiņi" no Ventspils un Annija Tkačenko no Rīgas.

"Uzdevums bija graujoši sarežģīts. Nebija viegli, taču mēs nonācām pie rezultāta," pirms uzvarētāju paziņošanas teica žūrijas loceklis Reinis Sējāns.

Šī gada bērnu un jauniešu konkursa "Balss pavēlnieks" trešo vietu ieguva Loreta Vaivode ar dziesmu "Smaragda pilsētas iedzīvotāju dziesma", otro vietu – Eduards Rediko ar dziesmu "Who's loving you", savukārt par "Balss pavēlnieka" kristāla zižļa īpašnieci un balss pavēlnieci kļuva Dārta Stepanova, kura izpildīja dziesmu "Masterpiece".


"Ko tu talantam vari padarīt. Tas spiežas ārā pa visām vīlītēm," pēc Dārtas uzstāšanās teica Jolanta Gulbe-Paškeviča, piebilzdama, ka viņa ir pārliecināta par jaunās vokālistes nākotni. "Es domāju, mēs par tevi vēl daudz dzirdēsim."

Savukārt Kārlis Lācis novērtēja un izcēla meitenes unikālo balss tembru, kuru ne par kādu naudu nevar nopirkt vai skolā iemācīties.

"Balss pavēlnieka" superfināla koncertu atkārtojumā var noskatīties šeit.