20.11.2016 14:59

Teātra cienītājiem Pierīgā – daudzveidīgs piedāvājums

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

No 25. līdz 27. novembrim daudzviet Pierīgā būs iespēja apmeklēt daudzveidīgas izrādes – komēdijas, izrādes bērniem, improvizācijas šovu, cirku u. c.

25. novembrī Vangažu kultūras namā un Inčukalna tautas namā "Valmieras kinostudija" piedāvā izrādi bērniem "Šreks cīnās par Fionu". Tāltālajā mežā Šreks ar Ēzelīti plānoja Šreka skaistās kāzas ar Fionu. Tajā pašā laikā pie Tāltālās zemes karaļa ieradās princis Hugo, un lielā sacensība par Fionas roku un sirdi var sākties...

Izrādes režisors ir Krišjānis Salmiņš, producents – Imants Strads, bet lomās iejutīsies atraktīvākie Valmieras teātra aktieri un viesmākslinieki.

Vēl viena izrāde bērniem 25. novembrī būs skatāma Baldones novada kultūras centrā, kur viesosies leļļu teātris "TIMS" ar izrādi "Skursteņslauķi". Tas būs muzikāls stāsts par skursteņslauķu ikdienu, par skursteņslauķu tērpiem un par uguns drošību. Izrādē būs skaistas dekorācijas, tērpi, lelles un atraktīvi aktieri, kā arī kopīga dziedāšana un skursteņa tīrīšana.

Komēdiju cienītājiem 25. novembrī Mārupes kultūras namā būs iespēja noskatīties apvienības "Pannas Teātris" izrādi "Saimnieks meklē saimnieci" jeb TV šovu spožums un posts. Jaunajā Guntas Kalniņas sarakstītajā un Jura Rijnieka iestudētajā komēdijā gaidāmi spilgti tēlu raksturi, komiskas situācijas un negaidīti sižetu pagriezieni.

Izrāde ļaus izsmieties ne tikai par mīlas trijstūra radītajām peripetijām, bet arī par televīzijas šovu spožumu un postu – šova veidošanas aizkulises, kuriozi filmēšanas laukumā, "netīrās veļas" mazgāšana TV kameru priekšā.

Komēdijas izrādē piedalīsies Ģirts Ķesteris, Daiga Gaismiņa vai Dace Vītola, Līga Zeļģe, Madara Melne-Tomsone, Aldis Siliņš vai Imants Strads.

25. novembrī notiks arī koncertuzveduma "Puika un niķis" pirmizrāde Ādažu kultūras centra Skatītāju zālē. Galvenajās lomās iedzīvosies jauniešu iemīļotie dziedātāji Agnese Rakovska, Miks Dukurs un Edmunds Rasmanis, izdzīvojot dzirkstošus, nebēdnīgus un krāsainus notikumus kopā ar vairāk nekā 50 studijas "Tev un man" audzēkņiem, deju skolas "Dzirnas" un Māra Pūra stepa studijas "Top Tap Company" dejotājiem.

Mūziku uzvedumam radījusi studijas vadītāja, vokālā pedagoģe Igeta Gaiķe, iedvesmu smeļoties dzejnieces Leontīnes Apšenieces dzejoļu grāmatā ar tādu pašu nosaukumu.

Pasākums tiek veidots divās daļās. Pirmajā daļā notiks atraktīvais koncertuzvedums, savukārt otrajā daļā – vokālās studijas "Tev un man" divdesmitgadei veltītajā koncertā izskanēs tautas mūzika, latviešu autoru Jāņa Lūsēna, Jāņa Strazda, Kaspara Vecvagara un citu autoru melodijas.

25. novembrī izklaide sagaidāma arī Katlakalna tautas namā, kurā būs iespēja baudīt Katlakalna improvizācijas teātra improvizācijas šovu "Smieties nav aizliegts". Būs dažādi improvizēti un izklaidējoši stāsti par aktuālo un mazliet aizmirsto, protams, ar nelielu humora piedevu. Šova īpašais viesis ir Sergejs Vinogradovs ("18plus", "5 uz perona").

Turpretī 26. novembrī Babītes kultūrizglītības centrā būs muzikāla pasaka ar jokiem "Princese uz zirņa". Izrāde, kuras pamatā ir viesiem zināmā pasaka, asprātīgā veidā stāsta par to, kas notiek, ja bērnus pārmērīgi lutina un izdabā visām viņu vēlmēm. Izrāde skatītājus vedīs gan pasakainā karaļpilī, gan mūsdienīgā skolā, gan burves–ekstrasenses salonā, gan sapņu pasaulē.

Skatītāji tiks pārsteigti ar mūsdienīgiem notikumiem, ko mums paver "Skype" iespējas – princešu konkurss, kurā piedalās bērnu un tīņu iemīļotās popzvaigznes, skaistumkaralienes, skolotājas un karalienes saruna neklātienē utt. Izrādes galvenā vērtība ir asprātīgie teksti, skaistās dziesmu melodijas, videoprojekcijas, tērpi un dejas.

Karalienes Elizabetes 7 lomā būs Indra Burkovska – Nacionālā teātra aktrise, kura šogad svin savu 60 gadu jubileju, bet Princi Čārlzu atveidos Marģers Eglinskis – Liepājas teātra vadošais aktieris, kurš ir arī izcils komiķis un dziedātājs. Izrādē piedalās arī TV šovu zvaigzne Sarmīte Prule, dziedātāja un komponiste Laila Ilze Purmaliete, aktrise Regīna Devīte un citi.

Muzikālu komēdiju būs iespēja noskatīties arī 27. novembrī Salaspils kultūras namā "Rīgava", kurā "RaCoco" teātris izrādīs Tijas Bangas lugu trīs cēlienos "Septiņas vecmeitas". Tā ir viena no kulta statusu ieguvušajām lugām Latvijā, kas piedzīvojusi ļoti daudz iestudējuma versiju gan uz profesionālo, gan amatieru teātru skatuvēm.

Vecmeitu lomās iejutīsies Latvijā labi pazīstamās un leģendārās aktrises Olga Dreģe, Velta Straume, Raimonda Vazdika, Laila Kirmuška, Jūlija Ļaha, Dace Makovska, Ginta Krievkalna, Liene Šomase un vienīgais vīrietis rožu dārzā – Juris Jope vai Emīls Kivlenieks.

Izrādē skanēs Elgas Īgenbergas mūzika Normunda Jakušonoka aranžijā ar Arnolda Auziņa dziesmu tekstiem. Pie klavierēm būs Gints Žilinskis vai Ēriks Avotiņš.