27.10.2016 16:53

"Puika un niķis" pirmos apmeklēs ādažniekus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Puika un niķis" pirmos apmeklēs ādažniekus publicitātes

Koncertuzvedumi bērniem un jauniešiem Latvijā nav bieža parādība, tāpēc jo vērtīgāks ir jaunais, dažādu radošo studiju kopdarbs "Puika un niķis", kas skatītājus pirmo reizi satiks 25. novembrī Ādažu kultūras centrā.

Koncertuzveduma galvenajās lomās iedzīvosies jauniešu iemīļotie dziedātāji Agnese Rakovska, Miks Dukurs, Edmunds Rasmanis un izdzīvos dzirkstošus, nebēdnīgus un krāsainus notikumus kopā ar vairāk nekā 50 studijas "Tev un man" audzēkņiem, deju skolas "Dzirnas" un Māra Pūra stepa studijas "Top Tap Company" dejotājiem, informēja izklaides producentu grupas "7" pārstāve Maija Tālberga.


Mūziku uzvedumam radījusi studijas vadītāja, vokālā pedagoģe Igeta Gaiķe, iedvesmu smeļoties dzejnieces Leontīnes Apšenieces dzejoļu grāmatā ar tādu pašu nosaukumu. "Laiki mainās, bet, kamēr vien būs bērni, būs arī niķi," teic Igeta. "Raibā nedarbu virpulī mazāki un lielāki skatītāji, iespējams, varēs atpazīt sevi, savus draugus, veselīgi pasmieties un aktīvi līdzdarboties."

Koncertuzvedumu visai ģimenei režisē Agris Daņiļēvičs sadarbībā ar horeogrāfi Katrīnu Albuži, savukārt dalībnieku tērpi ir modes mākslinieces Odettas Birmanes pārziņā.

Pasākums tiek veidots divās daļās. Pirmajā daļā notiks atraktīvais koncertuzvedums, savukārt otrajā daļā – vokālās studijas "Tev un man" divdesmitgadei veltītajā koncertā izskanēs tautas mūzika, latviešu autoru Jāņa Lūsēna, Jāņa Strazda, Kaspara Vecvagara un citu autoru melodijas. Katrā koncertā piedalīsies arī dažādi viesmākslinieki – zvanu ansambļi "Campanella" un "Primus", Ilga Reizniece, studijas absolvents dziedātājs Emīls Balceris, koncertuzveduma pirmās daļas solisti Miks Dukurs, Edmunds Rasmanis, Agnese Rakovska un citi.

Novembra beigās iznāks arī CD albums, iekļaujot visas koncertuzveduma "Puika un niķis" dziesmas, tekstus un dziesmu fonogrammas, kas būs lielisks palīgs skolu un pirmskolu mūzikas pedagogu darbam.

Pirmizrādei 25. novembrī Ādažu kultūras centrā sekos koncerti 26. novembrī Liepājā, 27. novembrī Jelgavā, 3. decembrī Madonā un 4. decembrī Rīgā, Kongresu namā. Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.