19.10.2016 13:33

Dzeguzītes, zvirbulīši, zebras un ķengurīši dziedās "Bilžu" koncertā bērniem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dzeguzītes, zvirbulīši, zebras un ķengurīši dziedās "Bilžu" koncertā bērniem Baiba Ralle, Inese Grizāne

Mūzikas un mākslas festivāls "Bildes 2016" aicina uz koncertu bērniem, kas svētdien, 23. oktobrī, notiks Rīgas Kongresu namā. Koncerta programmu veido daudzveidīgi priekšnesumi, kuros piedalās bērnu vokālie ansambļi, pazīstami dziedātāji, dziedošās ģimenes, kā arī deju studijas dalībnieki.

Koncerts bērniem "Bilžu" programmā tika iekļauts jau 1992. gadā, un ir kļuvis par festivāla neatņemamu sastāvdaļu, informē "Bilžu" birojs. Toreiz ar Helvija Stengrēvica dziesmu "Ticot, mīlot un gaidot" festivālā pirmo reizi uzstājās viens no Latvijas zināmākajiem bērnu ansambļiem – "Dzeguzīte". Šogad "Bilžu" koncertā bērniem "Dzeguzīte" muzicēs kopā ar Normundu Rutuli, izpildot vienu Raimonda Paula un vienu Jāņa Stībeļa dziesmu.

"Manuprāt, programmas daudzveidība "Bilžu" koncertos ir tas, ko visvairāk novērtē festivāla apmeklētāji. Cilvēkiem ir interesanti! Kur gan vēl vienkopus var dzirdēt tik daudz mākslinieku un tik plašu repertuāru?!" pauž ansambļa vadītāja Zigda Martinsone.

"Tādā milzīgā zālēs, kāda ir Rīgas kongresu namam, koncerti bērniem bieži nenotiek. Varētu teikt, ka bērniem šī ir pirmā rokkoncerta pieredze. Šogad "Knīpas un Knauķi" priecēs klausītājus ar divām jaunām Renāra Kaupera dziesmām – "Lietusbikses" ar Ineses Zanderes vārdiem un "Mazais Žanis" ar Morisa Karēma vārdiem no programmas, ko Renārs Kaupers sarakstījis īpaši "Knīpām un Knauķiem"," atklāj ansambļa vadītāja Edīte Putniņa.

"Knīpas un Knauķi" pirmo reizi "Bildēs" uzstājās 1996. gadā kopā ar komponistu Jāni Lūsēnu.

Koncerta programmu bagātinās arī stepa deju studijas "Top Tap Company" priekšnesums, kurā jaunie dejotāji izdejos svingu un rokenrolu. "Steps vairāk ir mūzikas instruments – perkusiju mākslas žanrs nekā deja. Stepā ķermenis ne vien kustās, bet ar kājām tiek izsists ritms, šādi iekrāsojot melodiju dažādās nokrāsās," stāsta studijas vadītājs Māris Pūris.

Aizrautīgi saspēlējušies "Bilžu 2016" mūziķu un viņu bērnu koncertā, uz skatuves kāps "Jaunā Jāņu Orķestra" dalībnieki Juris Kaukulis ar bērniem Rūtu un Martu, kā arī Indris Orubs ar dēlu Arti un mazdēlu Danielu. Mūziķi "Bilžu" koncertiem gatavojas kopā, izbaudot spēlēšanas prieku un brīvību.

""Bilžu" bērnu koncertam ir plaša auditorija. Tā kā uz skatuves uzstājas bērni, uz koncertu nāk viņu ģimenes, radinieki. Šajā koncertā vienmēr ir laba un sirsnīga gaisotne," saka Juris Kaukulis.

Koncertā uzstāsies: "Dzeguzīte" & Normunds Rutulis, "Knīpas un Knauķi", Vokālā studija "Rasa" & Nikolajs Puzikovs, "Podziņas", Liene Šomase ar meitu Gabrielu, "Tev un man" & Miks Dukurs un Edmunds Rasmanis, "Vējā", "Tu un es", Stepa dejas studija "Top Tap Company", "Iecavas zebras" un "Iecavas zvirbulīši", "Ķengaraga ķengurīši", "Kolibri", Lienes Šomases bērnu un jauniešu radošā studija, Deju skolas "Dzirnas" mazie dejotāji, "Pingvīns un Zebras jaunkundze", Kaukuļu un Orubu ģimenes, Īļu ģimene, "Poppy" u.c. Koncertu vadīs Igeta Gaiķe un "Nacionālie varoņi".

Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.