17.09.2016 14:53

Latvijas titulētākā kantrimūzikas grupa "Sestā jūdze" dodas patriotiskā jubilejas koncerttūrē "Man citas zemes nevajag"

Autors  publicitātes
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas titulētākā kantrimūzikas grupa "Sestā jūdze" dodas patriotiskā jubilejas koncerttūrē "Man citas zemes nevajag" publicitātes

Atzīmējot piecpadsmit gadu jubileju, 2016.gada oktobrī pie klausītājiem dosies grupa "Sestā jūdze" ar patriotisku noskaņu caurvītu Vislatvijas jubilejas koncerttūri "Man citas zemes nevajag". Koncertā skanēs gan grupas piecpadsmit gadu pastāvēšanas laikā radītie lielākie hiti, gan pasaulē pazīstamu skaņdarbu kaverversijas īpašā grupas "Sestā jūdze" skanējumā, kāda nav nevienai citai Latvijas grupai.

Atbildi pareizi uz jautājumiem un saņem ielūgumu divām personām uz grupas "Sestā jūdze" jubilejas tūres koncertu Ādažu kultūras centrā 28. oktobrī plkst. 19.00. Atbildi sūti uz e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. līdz 21. oktobrim.


1. Kādam Latvijā darinātam vīnam veltīta viena no grupas populārākajām dziesmām?

a) aveņu
b) rabarberu
c) pīlādžu.

2. Cik reižu grupa "Sestā jūdze" saņēmusi Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvu?

a) četras
b) vienu
c) trīs

3. Kura apdzīvotā vieta Latvijā uzskatāma par grupas rašanās vietu?

a) Bilska
b) Valka
c) Smiltene

Jubilejas koncertā skatītājiem būs iespēja baudīt ne tikai starptautiski atzītās grupas kvalitatīvo skanējumu, bet arī neparastas videografikas projekcijas uz nestandarta objektiem, ko pavadīs gaismu mākslinieka Egila Kupča radītā gaismu spēle un īpašā vide, kurā klausītājs nonāks, pateicoties savdabīgajai koncerta scenogrāfijai. "Sestās jūdzes" romantisko skanējumu papildinās Gabijas Bīriņas veidotā horeogrāfija, kurā puisis un meitene ar dejas palīdzību izstāstīs mīlestības stāstu par Latviju.

Jāpiebilst, ka Gabija ir ne tikai dejotāja un vairāku LNOB izrāžu dalībniece, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas horeogrāfijas nodaļas absolvente, bet arī horeogrāfe, kas savas prasmes papildinājusi Dānijas Nacionālajā dejas skolā pie horeogrāfiem Deivida Zamrano (David Zamrano) un Peta Katersona (Pat Catterson). Brīnišķīgās dejotājas partneris būs laikmetīgās dejas kompānijas "ĀRĀ" dejotājs un horeogrāfs Modris Opelts, kurš strādājis par deju pedagogu ne tikai Latvijā, bet arī Indijā. Šobrīd viņš piedalās Dž.Verdi operas "Makbets" iestudējumā kā dejotājs.

Koncerta apmeklētāji "Sestās jūdzes" jubilejā varēs ne tikai baudīt lielisko mūziku ar pārdomāti dziļo dzeju, bet arī veldzēt slāpes ar kādā no dziesmām minēto patieso rabarberu vīnu, kā arī īpašā fotostūrītī nobildēties kopā ar visiem grupas dalībniekiem.

Grupā "Sestā jūdze" muzicē: dziedātājs un komponists Agris Gedrovičs (balss, akustiskā ģitāra), Modris Miķelsons (balss, basģitāra), Aldis Strazdiņš (bungas), Kristaps Rullis (stīlģitāra) un viens no labākajiem kantrimūzikas ģitāristiem Baltijā – Jānis Misiņš (ģitāras).

Grupa "Sestā jūdze" dibināta 2001. gadā. Tā uzstājusies kantrimūzikas festivālos un citos pasākumos Latvijā, Lietuvā, Vācijā, Anglijā, Īrijā un Dānijā, kur Silkeborgas kantrīmūzikas festivālā, kas ir viens no nozīmīgākajiem šī mūzikas stila pasākumiem Eiropā, saņēmusi grandiozas ovācijas un pozitīvas atsauksmes.

Grupas "Sestā jūdze" jubilejas tūres koncerti notiks: 28. oktobrī – Ādažu KC, 3. novembrī – Ventspilī, "Jūras vārtos", 4. novembrī – Liepājas OC, 5. novembrī – Jēkabpils KC, 10. novembrī – Valmieras KN, 11. novembrī – Alūksnes KC, 12. novembrī – Bauskas KN, 24. novembrī – Jelgavas KN.