12.10.2016 10:25

Dziedātāja Aija Andrejeva pavasarī viesosies Pierīgas kultūras namos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dziedātāja Aija Andrejeva pavasarī viesosies Pierīgas kultūras namos Liene Pētersone

Aija Andrejeva šonedēļ laiž klajā savu jaunāko veikumu – singlu "Mazais princis", kura mūzikas un teksta autors ir Jānis Niedra. Nākamā gada sakumā dziedātāja dosies akustiskajā koncerttūrē "Ceļojums pie sevis" un uzstāsies arī Salaspilī, Mārupē, Ikšķilē, Ķekavā un Siguldā.

"Pagājušajā pavasarī biju absolūti pārņemta ar Mazo princi kā tēlu – pārlasīju Antuāna de Sent-Ekziperī brīnišķīgo grāmatu, noskatījos animācijas filmu un dzīvoju sava Mazā prinča meklējumos," atklāj dziedātāja. Reiz kādā sanākšanā Aijas kolēģis – ģitārists Kaspars Ansons – sastapis savu senu paziņu Jāni Niedru, kurš pašlaik Londonā mācās mūziku un raksta dziesmas. Dažas no tām viņš nosūtījis Kasparam.


"Kad Kaspars datorā sāka dziesmu atskaņot, ieraudzīju, ka tā saucas "Mazais princis"... Tobrīd, dziesmu klausoties, man acīs saskrēja asaras," stāsta Aija, piebilstot: viņai daudz nācies domāt par dažādām sakritībām, turklāt viņa sapratusi – šī dziesma noteikti ir jāieraksta. "Pie dziesmas ir pastrādāts, tā ir ierakstīta, autors ir apmierināts, mēs ar producentu arī abi esam apmierināti. Tagad varam to laist tautās."

Dziedātājas pārstāve Una Griškeviča informē, ka nākamā gada pavasarī Aija ar savu jauno akustisko dziesmu programmu "Ceļojums pie sevis" balsij, čellam, ģitārām un perkusijām dosies koncerttūrē pa Latvijas pilsētu kultūras namiem. Jaunajā programmā iekļauti visi dziedātājas hīti jeb, kā saka pati Aija, "pašlaik aktuālākās dziesmas, kas ietērptas citās skaņās un krāsās" – Kārļa Lāča, Harija Zariņa, Ulda Marhilēviča un citu autoru skaņdarbi "Tumsā", "Kamoliņš", "Kafijas krūze", "Lelle", "What For?!", "Ar tevi lasīju kastaņus", "Vēl", "Kā neviens", "Tu un es", "Ēnas", "Pavasaris".

Kopumā plānoti desmit koncerti, no kuriem puse notiks Pierīgas kultūras namos – 12. februārī Salaspilī, 24. februārī Mārupē, 25. februārī Ikšķilē, 21. aprīlī Ķekavā un 22. aprīlī Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis" (vēl arī Saldū, Kandavā, Bauskā, Līvānos un Rīgā).

Dziedātāja uzsver, ka šī programma, kur dziesmas būs dzirdamas pavisam citādākā skanējumā, citās krāsās un noskaņās, būs kā noslēgums vienam dzīves un karjeras posmam un skaists tilts uz gaidāmo albumu. "Uz koncertiem, kas skanēs daudzās Latvijas pilsētās, aicinu visus tos, kas varbūt nav paguvuši noskatīties kādu no maniem lielajiem koncertiem. Gribu ar saviem klausītājiem tikties intīmā un mājīgā atmosfērā, ļaujot viņiem satikties ar sevi un savu Mazo princi," piebilst Aija.