08.10.2016 15:17

"Bilžu" blūza koncertā uzstāsies gan meistari, gan jaunie mūziķi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Bilžu" blūza koncertā uzstāsies gan meistari, gan jaunie mūziķi Inese Grizāne, Romans Kundeckis

Mūzikas un mākslas festivāla "Bildes" blūza koncertu tradīcija tiek kopta jau no deviņdesmitajiem gadiem un šobrīd ir viena no nedaudzajām iespējām Latvijas blūzmeņiem spēlēt plašākai sabiedrībai. Šogad koncerts notiks 11. oktobrī plkst. 19.00 mūzikas namā "Daile".

Blūza koncerta programmu veido sevi jau pierādījušie blūzmeņi: Jānis Vanadziņš, Ainars Pūpols, grupa "The Blues Gang". Ģitāristi Vjačeslavs Mitrohins un Aivars Hermanis kopā ar domubiedriem izpildīs Mitrohina dziesmas ar Leonīda Vītola vārdiem no programmas "Latviešu blūzi". Savukārt "Blues cake", rokenrola grupas "Keksi" mūziķu blūza projekts, šajās "Bildēs" kopā ar "The Swamp Shakers" ģitāristu Mārci Liepiņu spēlēs kompozīciju "Who is the next?" un Četa Atkinsa "Sleepwalk".

"Man blūzs vienmēr ir bijusi brīva mūzika, kura netiek ierāmēta notīs, bet gan dzimst uz skatuves. Viena un tā pati dziesma katru reizi skanēs savādāk," uzskata Oskars Stolse-Semerovs, kurš festivālā "Bildēs" piedalās jau kopš 1998. gada un šoreiz uzstāsies "RMO Trio" sastāvā.

"Trio kopā sanāca šī gada sākumā. Rihards Lībietis bija projekta radītājs. Viņš uzrunāja arī ģitāristu Mārci Vasiļevski un teica – ja mums pievienosies arī Oskars, tad taps "RMO Trio". Tā arī notika. Spēlējam akustiski un ne tikai," ar "RMO Trio" iepazīstina Oskars.

"Bilžu" blūza koncertā varēs iepazīt arī jauno blūzmeņu paaudzi, piemēram, grupu "Rahu The Fool". ""Bildes" ir festivāls ar vēsturi! Atceros bērnību, kad gāju līdzi vecākiem un pirmo reizi dzirdēju blūza koncertu, kur nodomāju – vai es arī tā varētu? Nu jau otro reizi uzstāšos "Bilžu" blūza koncertā," stāsta Pēteris Narubins, grupas "Rahu The Fool" dalībnieks, kurš iepriekš festivālā uzstājies grupas "The Coco'nuts" sastāvā.

Grupa "Rahu The Fool" spēlē blūzu, folkmūziku, senāku tradicionālo amerikāņu mūziku, kurā ir meklējami blūza pirmsākumi. Grupas sastāvu veido kontrabasists Toms Valmiers, flautists, mutes harmoniku meistars, kurš šajā sastāvā arī spēlē perkusijas, kas šoreiz ir veļasdēlis – Jāzeps Podnieks. Pēteris Narubins ir grupas vokālists, kā arī spēlē ģitāru un mandolīnu.

Blūza koncertā uzstāsies Ainars Pūpols un "[Pī] Blues", "Blues Cake", "The Blues Gang", "RMO Trio", "Lavrix Blues Band", Ieva Kākule & "B.B. Max Band", Jānis Vanadziņš, "Vocada", Vjačeslavs Mitrohins, Aivars Hermanis un draugi, "The Twins Peek", "Rahu The Fool" u.c. Koncertu vadīs Jānis Bukums.

Festivāla "Bildes 2016" ietvaros vēl Rīgas Kongresu namā notiks jauno grupu un "Bilžu" veterānu kopprojektu koncerts (22. oktobrī), koncerts bērniem (23. oktobrī) un "Bilžu veterānu koncerts" (23. oktobrī).

Biļetes uz koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.