04.07.2012 11:44

Festivāla "Baltica" pasākumi pirmo reizi arī Ķekavā

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Starptautiskā folkloras festivāla "Baltica 2012" ietvaros Ķekavas novadā būs dzirdams koncerts "Latvieši pasaulē – pasaule latviešos".

 

Pasākumā ar priekšnesumiem uzstāsies pasaules latviešu, Rīgas, Rucavas un Katlakalna folkloras kopas. Līdz šim no šā Pierīgas novada festivāla pasākumos – izstādēs ar saviem darbiem ir piedalījusies Ķekavas kultūras nama Tautas lietišķās mākslas studija "Ķekava". Šoreiz skatītājus priecēs arī Katlakalna Tautas nama folkloras kopa "Rāmupe" Andra Kapusta vadībā.

Jānorāda, ka tieši "Rāmupes" dēļ festivāls ienāks arī Ķekavas novadā. Folkloras kopai izturot skates pārbaudījumus un saņemot apliecinājumu par dalību festivālā, Ķekavas novada pašvaldības Kultūras aģentūrai radās doma, ka lielā folkloras festivāla ietvaros, kāds koncerts varētu notikt arī Ķekavā, vēsta pašvaldības portāls.

"Rīkot festivāla koncertu Ķekavas novadā ir liela atbildība, jo tas stingri ievēro savas tradīcijas un rūpīgi izvēlas vietas, kur rīkot pasākumus. Mēs centīsimies radīt mājīguma un svētku atmosfēru saviem viesiem "Sudrabavots" un "Teiksma" no ASV, "Dzērves" no Luksemburgas, "Dūdalnieki" no Anglijas, "Daina" no Krievijas un "Rēvele" no Igaunijas, kā arī mūsu folkloras kopām," uzsver Ķekavas novada Kultūras aģentūras Amatierkustības projektu vadītāja Aija Vitmane.

Viņa atgādina - folkloras festivāls Ķekavā ienāk jau no 8.jūlija paša rīta, folkloras kopām ierodoties Ķekavas vēsturiskajā centrā pie Doles Tautas nama un piedaloties pieņemšanā Ābeļu dārzā.

"Šī būs savdabīga tikšanās festivāla dalībniekiem, pašvaldības darbiniekiem, visiem kopā piedaloties radio programmas "Kultūras Rondo" tiešraidē. Savukārt pulksten 14 folkloras grupas pieskandinās Ķekavas Dzirnavu estrādi.

Festivāls "Baltica" otiek kopš 1987. gada. Tā ir ikgadēja tradīcija, kura notiek katru gadu pēc kārtas vienā no Baltijas valstīm - Lietuvā, Latvijā vai Igaunijā. Šogad festivāls Latvijā notiek 9. reizi.