22.09.2016 10:30

Festivālā "Bildes" izskanēs astoņi koncerti, apskatāma izstāde "Bilžu puķu dārzs"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Saglabājot gadu gaitā iedibināto tradīciju, šoruden ar astoņiem koncertiem izskanēs mūzikas un mākslas festivāls "Bildes 2016". Koncerti no 2. līdz 23. oktobrim notiks mūzikas klubā "Kaļķu vārti", mūzikas namā "Daile" un Rīgas Kongresu namā.

Uz "Bilžu" skatuves kāps folkmūziķi un jaunie dziesminieki, skanēs blūzs, jaunās grupas veidos kopprojektus ar pieredzējušiem mūziķiem un radošām personībām, kā vienmēr, mazos "Bilžu" apmeklētājus priecēs atraktīvi bērnu kolektīvi un mūziķi ar savām atvasēm, informē "Bilžu birojs". Festivāla noslēguma koncertā uzstāsies daudzi pazīstami un iemīļoti mūziķi un grupas.

Jau šobrīd un līdz 20. oktobrim festivāla ietvaros tirdzniecības centrā "Spice" apskatāma mūziķu, mākslinieku un citu radošo personību veidotā izstāde "Bilžu puķu dārzs".

Mūzikas klubā "Kaļķu vārti"

2. oktobrī plkst. 18.00 koncerts "Ielūdz Bilžu mūziķi un viņu bērni". Koncerta vadītāji – Ieva Sutugova un Arnis Miltiņš.

Armands un Andrievs Alkšņi, Fārti un Riekstiņi, Igeta, Krišjānis Gaiķi un Marita, Kristaps Karpi, Aivars un Zane Gudrie, Nils Īle ar ģimeni, Miltiņu ģimene, Andris un Valters Mucenieki, Indris un Artis Orubi, Silvija Silava, Uģis, Paula un Sniedze Prauliņi, Ziemeļu ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Lauris un Egons Valteri, Ādamsoni un Ārijs Šķepasts, Daira Madara un Uldis Kākuļi, Kaukuļu ģimene.

5. oktobrī plkst. 19.00 folkkoncerts. Koncerta vadītājs – Egons Pičners.

Ieva Akuratere, Uldis Kākulis un Aivars Hermanis, Valdis Atāls, Anta Eņģele, Jānis Jansons, Ēriks Loks, Laima, Arnis un Kārlis Miltiņi, Uldis Ozols un Matīss Ozols, Egons Pičners, Igors un Patriks Siliņi, Silvestrs Sīlis, Haralds Sīmanis, Brāļi Ziemeļi, Dinārs Gulbis, Agita Kaužēna, Ivars Sudmalis, Rolands Lappuķe, Vinsents Kukojs, Inta Pauļuka

6. oktobrī plkst. 19.00 jauno dziesminieku koncerts. Koncerta vadītājs – Kārlis Kazāks

Ilze Fārte, Mikus Frišfelds, Kārlis Kazāks, Anete Kozlovska, Mārtiņš Križevics, Mikus Straume, Jānis Uplejs, Lauris Valters, Gatis Zotovs, Edgars Rakovskis, Krists Indrišonoks, Imants Daksis, Anita Zambare un Helvijs Kārkliņš, Anneli Arro, Matīss Skrebelis.

Mūzikas namā "Daile"

10. oktobrī plkst. 19.00 "Bildēs" sevi pieteikušo grupu un radošo personību kopprojektu koncerts. Koncerta vadītājs – Mikus Frišfelds

"Audiokvartāls" & mediju speciālists un DJ Artūrs Mednis, "Kumosiņš" un "Radio SWH" raidījuma "Priekšnams" vadītāja Ligita Mieze, "MmD" & Rīga TV24 ētera personības Ieva Strazdiņa un Andris Kivičs, "Moderans" & Latvijas Radio režisore Diāna Bērza, Marlēna & komiķis Rūdolfs Kugrēns, "Inqognito" & aktieris Jānis Jarāns un Andris Mucenieks, Arnis Slobožaņins (Dabasu Durovys) ar grupu & Organiskās Sintēzes institūta pētnieks Jānis Veliks un "Radio Marija" DJ Māris Veliks, "Symbolic" & aktieris Mārtiņš Vilsons, "Rusted Wheel" & aktrise Vita Baļčunaite, "So Lucid Electric Feel" & Latvijas Radio 5 ētera personības Karmena Stepanova un Aleksis Vilciņš u.c. Īpašie viesi – grupa "Logo".

11. oktobrī plkst. 19.00 blūza koncerts.

Ainars Pūpols un [Pī] Blues, "Blues Cake", "The Blues Gang", RMO Trio, "Lavrix Blues Band", Ieva Kākule & "B.B. Max Band", Jānis Vanadziņš, "Vocada", Vjačeslavs Mitrohins, Aivars Hermanis un draugi, "The Twins Peek", "Rahu The Fool" u.c.

Rīgas Kongresu namā

22. oktobrī plkst. 18.00 jauno grupu un "Bilžu" veterānu kopprojektu koncerts. Koncerta vadītājs – Andris Freidenfelds.

"45. v-sk.", "Bekars", "Baltā klints", "Piparmētra" & Arnis Slobožaņins, "Jauda" & Jānis Bukums, "Iron Wings", "Transcendentālē" & Edgars Silacērps, "MMMM", "Ad Libitum" & Adrians Kukuvass, "Patrisha", Miks Galvanovskis & Ralfs Eilands, "Melns uz balta"', "Daudzi citi", "Vizuālā gravitācija" & Guntars Mucenieks, "Divas takas" & Anete Kozlovska, "Domēni" & Ginta Krievkalna, "Sudden Light" & Marts Kristians Kalniņš, Summer Knight Band & Rūta Dūduma u.c.

23. oktobrī plkst. 12.00 koncerts bērniem. Koncerta vadītāji – Igeta Gaiķe un "Nacionālie varoņi".

"Dzeguzīte" & Normunds Rutulis, "Knīpas un Knauķi", Vokālā studija "Rasa" & Nikolajs Puzikovs, "Podziņas", "Tev un man" & Miks Dukurs un Edmunds Rasmanis, "Vējā", "Tu un es", stepa dejas studija "Top Tap Company", "Kolibri", Lienes Šomases bērnu un jauniešu radošā studija, deju skolas "Dzirnas" mazie dejotāji, "Pingvīns un Zebras jaunkundze", Juris, Rūta un marts Kaukuļi u.c.

23. oktobrī plkst. 18.00 "Bilžu" veterānu koncerts. Koncerta vadītājs – Varis Vētra.

Aija Andrejeva, ALEX, Harijs Zariņš un "Colt", "Dzidriņas megasistēma", "Keksi", "Pērkons", Adrians Kukuvass un "A-5", "Rīgas Viļņi", Varis Vētra, Ieva Sutugova un Imants Vanzovičs, Radošā apvienība "Zvani", Ainars Virga un Roberts Gobziņš, Jānis Bukums, "Framest", Zane Dombrovska, Dita Lūriņa, Ērika Eglija muzikālajā projektā "Saldais", "Vecās mājas", "Montana", Arnis Veisbārdis un Andris Alviķis, Raimonds Tiguls un "Stiprās sievas" u.c.

Biļetes uz koncertiem jau nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.