30.06.2012 08:31

Piņķos dejot kokos un uz jumtiem aicina "Vides deja"

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
“Vides deja” lauzīs stereotipu, ka dejai jābūt ieslodzītai telpās. Ikviens par to varēs pārliecināties, kopā ar dejotājiem baudot sestdienas vakaru pilsētā un dabā. “Vides deja” lauzīs stereotipu, ka dejai jābūt ieslodzītai telpās. Ikviens par to varēs pārliecināties, kopā ar dejotājiem baudot sestdienas vakaru pilsētā un dabā. no "Zvaigžņu Aka" arhīva

"Viena un tā pati kustība izdejota telpā vai dabā ļoti atšķirsies," teic dejas atbalsta fonda "Zvaigžņu Aka" horeogrāfe un mākslinieciskā vadītāja Lilija Lipora, gatavojoties projektam "Vides deja 2012."

 

Sestdien, 30. jūnijā, Babītes novada Piņķos "Zvaigžņu Aka" turpinās pērn aizsākto dejas projektu "Vides deja". Tā pamatā ir dejas performances āra apstākļos, apspēlējot un apdejojot vides objektus un teritorijas, piemēram, parkus, alejas, dzīvokļus, pat kokus un jumtus.

"Dejai nav robežu, tāpēc tai nav jāpaliek ieslodzītai telpās, lai pildītu tikai izklaides funkciju. Dejai ir plašāka nozīme – ar to varam izpaust vairāk emociju, parādīt teātri, ar kustību raisīt cilvēkos izjūtas, emocijas, fantāzijas," vides dejas burvībā iedziļinās L. Lipore. Kā veidosies deja, kādas emocijas un kustības radīsies – priekšā pasakot vide.

Horeogrāfe stāsta, ka dejotāji skatītājus priecēs ar astoņām deju performancēm, kas notiks dažādās vietās, piemēram, vecajā ābeļdārzā, pie baznīcas un pie ūdenskrātuves. Lai saglabātu intrigu, visas plānotās vietas horeogrāfe nevēlējās atklāt. "Tiksimies pusastoņos pie Babītes vidusskolas, tad visi kopā dosimies tālāk."

Šogad deju projektā piedalīsies aptuveni 40 dejotāju un starp profesionāļiem būs arī vienkārši dejas entuziasti. Lai priekšnesumi izdotos nevainojami, mēģinājumi notiek katru dienu no vienpadsmitiem rītā līdz pat deviņiem vakarā.

Programmā: plkst.19.30 – Vides dejas performances Piņķu apkaimē, plkst. 23.00 – dejas teātra izrāde par dzīvi pilsētā un laukos "Turpinājums", no plkst. 24.00 līdz 2.00 – brīvdabā dejot aicināti visi.