29.06.2012 13:30

Siguldā un Krimuldā būs jūtama pasaules mūzikas elpa ar "Kremerata Baltica"

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Kremerata Baltica" "Kremerata Baltica" publicitātes foto

Pēc vieskoncertu sezonas noslēguma Berlīnē, kur Baltijas kamerorķestris "Kremerata Baltica" tika pavadīts ar ovācijām, 2. jūlijā ieradīsies Siguldā, lai gatavotos festivāla "Jubilejas serenādes" koncertiem.

Pasaulslavenais orķestris šogad svin savu 15. jubileju, un jau 5. jūlijā sāks savu festivālu mājās - Siguldā un Rīgā. Septiņos festivāla koncertos skanēs Jubilejas serenādes ar Gidonu Krēmeru, Mario Brunello, Daniilu Trifonovu, Joanu Malvicu, Ingu Kalnu, Reini Zariņu un Kremerata Baltica solistiem, informē orķestra direktore Ingrīda Zemzare.

Festivālam izvēlētajā programmā skanēs V.A.Mocarta, L.Bēthovena, M.Veinberga, V.Valtona, A.Šnitkes, P.Vaska un citu komponistu mūzika. Kamermūzikas maratona muzikālais centrs būs Gidona Krēmera un jaunās pianisma zvaigznes Daniila Trifonova saspēle koncerta pirmajā daļā, kā arī komponista Artura Maskata cikls "Venēcijas rindas" soprānam un klavieru kvartetam, kas saņēma "Lielās Mūzikas balvu 2011" nominācijā Gada jaundarbs.

Jubilejas festivālam ir trīs galvenās tēmas: fantāzijas un serenādes, iepazīšanās ar Mečislavu Veinbergu un Baltijas mūzika. "Visos laikos komponisti ir izklaidējušies, rakstot fantāzijas un serenādes. Un tomēr atrodas tādi skaņraži, kas tajās ieliek vairāk nekā tikai "ūdens mirgošanu". Mečislava Veinberga mūzika dzīvojusi sava dižā laikabiedra Šostakoviča ēnā. Laikam ejot un tuvāk iepazīstot šo lielisko komponistu, redzam, ka viņš ir daudz vairāk nekā tikai ēna: viņam ir savs rokraksts un sava nozīmīga balss, " tā I. Zemzare.

Savukārt Baltijas komponistu darbi ir orķestra īpašais zīmols, un arī šogad savu jubileju tas svinēs kopā ar Jozapaiti, Vasku, Braunu, Maskatu.

Ko dzirdēsim Siguldā un Krimuldā?


Ceturtdien, 5.jūlijā, pulksten 20 Siguldas Evaņģēliski Luteriskajā baznīcā notiks festivāla uvertīra "Mūsdienu fantāzijas un lauskas". Programmā: G. F. Telemans, Ž. Bizē, K. Pendereckis, M. Veinbergs, T. Hauta, I. Frolovs, J. Jozapaitis.

Piektdien, 6.jūlijā, pulksten 19 Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis" notiks atklāšanas koncerts " Vox Amoris". Programmā: V. Valtons, M. Veinbergs, P. Vasks.

Sestdien, 7.jūlijā, pulksten16 Krimuldas baznīcā būs iespēja dzirdēt "Dienas serenādes". Programmā: L.van Bēthovens.

Sestdien, 7.jūlijā, pulksten 19 Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis" būs koncerts "Kamermūzikas maratons". Programmā: V. A. Mocarts, F. Šūberts, M. Veinbergs, A. Šnitke, A. Maskats, A. Puškarevs.

Svētdien, 8.jūlijā, pulksten 11 Siguldas Jaunās pils dārzā skanēs "Bēthovens un Sigulda". Programmā: L.Bēthovens, M.M.Ponce, R.Gnattali, A.Pjacolla.

Svētdien, 8.jūlijā, pulksten 19 Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis" izskanēs noslēguma koncerts. Programmā: J. Haidns, V. A. Mocarts, M. Veinbergs, A. Šnitke, Dž. Sollima.