01.08.2016 11:02

Festivālā "Laba Daba" gan mūzika, gan aktivitātes ģimenēm ar bērniem

Autors  Elīna Sniedze
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Festivālā "Laba Daba" gan mūzika, gan aktivitātes ģimenēm ar bērniem publicitātes

No 5. līdz 7. augustam netālu no Siguldas, Līgatnes pagasta "Ratniekos", notiekošajā starptautiskajā mūzikas festivālā "Laba Daba" kopumā uz sešām skatuvēm uzstāsies vairāk nekā astoņdesmit mūzikas apvienības un dīdžeji. Kā katru gadu "Laba Daba" piedāvā aktivitātes tiem, kas mīl dabu un dzīvniekus, kā arī ģimenēm ar bērniem.

"Babyroom" kopā ar festivālu "Laba Daba" rūpējas par ģimenēm piemērotu vidi, un jau piekto gadu festivālā Kungu mājas terasē būs "Babyroom" mazuļu terase. Tajā "Babyroom" kopā ar "Mazo ekspertu skolu" īpaši gaidīs vecākus ar mazuļiem un bērniem.

Vecākiem un topošajiem vecākiem tā būs vieta, kur pasēdēt un papļāpāt, kamēr bērni rotaļājas, atpūšas, vārtās spilvenos vai ar citiem bērniem lēkā klasītes. Būtiski, ka "Babyroom" terasē pavisam mazos gaidīs higiēnas stūrītis autiņu pārmainīšanai, tāpat tajā varēs uzsildīt mazuļiem ēdienu.


Pusi no "Laba Daba" pastāvēšanas laika kopā ar to ir bijusi arī biedrība "Baltais suns". Arī šogad "Baltais suns" draudzīgajā sarunu teltī viesosies kinologi, esošie un topošie pavadoņi, ar kuriem varēs parunāties, iepazīties, apskatīties, samīļoties ar suņiem un ko jaunu uzzināt un ieraudzīt.

Kā vienmēr "Zaļā brīvība" aicina "Laba Daba" apmeklētājus iesaistīties aizraujošās un garšīgās aktivitātēs, vienlaikus domājot par atbildīgu un videi draudzīgu dzīvesveidu.

Varēs uzzināt, kādos apstākļos strādā banānu novācēji Ekvadorā un cik izplatīts ir bērnu darbs Ziloņkaula Krasta kakao fermās. Gan lieli, gan mazi varēs uzspēlēt spēles un pārbaudīt, cik daudz zina par produktiem, ko ikdienā pērkam veikalos, kā arī varēs iegādāties grozus no Jenpangas audēju kooperatīva Ganā – ienākumi no to tirdzniecības tiešā veidā palīdz uzlabot sieviešu un viņu ģimeņu dzīvi.

Savukārt Latvijas dabas fonds festivālā piedāvā izzināt dabu. Interaktīvā izstādē būs iespēja izzināt lielā dumpja dzīvesstāstu, kā arī 2016. gada dzīvotni – niedrājus.

Lielais dumpis ir niedrājos dzīvojoša putnu suga, kuru ikdienā ieraudzīt ir ļoti grūti, jo tas lieliski maskējas starp niedrēm. Slēpties tam palīdz ne tikai raibais, dzelteni brūnais apspalvojums, bet arī tā uzvedība: putns salīdzinoši reti lido, bet pārsvarā staigā grūti pārredzamās niedru audzēs. Briesmu gadījumā putns izslienas stāvus, izstiepj uz augšu kaklu un knābi un sastindzis stāv. Tāpēc daudzi cilvēki pazīst šo putnu tikai pēc tā īpatnējās dziesmas, kas pavasaros, līdz pat jūnijam, atskan no dažādu ūdenstilpju niedrājiem – zema, dobja skaņa, it kā mautu vērsis vai vējš svilpotu tukšā pudelē.