31.07.2016 15:23

FOTO: "Masku balle" Siguldas pilsdrupu estrādē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: "Masku balle" Siguldas pilsdrupu estrādē Ilmārs Znotiņš, www.sigulda.lv

Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki sestdien turpinājās ar krāšņo Džuzepes Verdi operas "Masku balle" brīvdabas oriģināliestudējumu, kurā piedalījās gan Barbara Havemane no Francijas, gan pašmāju dziedātāji Jānis Apeinis, Andris Ludvigs, Krišjānis Norvelis, Andžela Goba, Kristīne Gailīte, Rihards Mačanovskis un citi.

Iestudējuma režisors bija Edmunds Freibergs, scenogrāfs – Aigars Ozoliņš.

Svētdien plkst. 18.00 Siguldas pilsdrupu estrādē notiks Opermūzikas svētku Galā koncerts "Marina Rebeka Siguldā", kurā piedalīsies arī soprānu trio "Appassionante" no Itālijas, Filips Do no Francijas un Latvijas opermūzikas zvaigznes Margarita Vilsone, Kalvis Kalniņš, Krišjānis Norvelis, Rihards Mačanovskis, Irma Pavāre u.c. Diriģents: Atvars Lakstīgala.

Pēc Galā koncerta, no plkst. 20.30 līdz 21.30, Opermūzikas svētki Jaunās pils dārzā izskanēs ar koncertprogrammu "Čigānu balādes", kurā varēs dzirdēt vienu no Latvijas labākajiem ģitāristiem gan akadēmiskās, gan populārās mūzikas laukā Kasparu Zemīti un trio "Kafija", kurā apvienojušies Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestra mūziķi – vijolniece Kristīne Zeltkalne-Voika, kontrabasiste Ginta Garūta, kā arī virtuozais akordeonists Kaspars Gulbis. Ieeja – bez maksas.

Iepriekš:

FOTO: Siguldā atklāti XXIV Starptautiskie Opermūzikas svētki


FOTO: Siguldas Opermūzikas svētku koncerts Jaunie talanti