17.07.2016 21:09

Klāt gadskārtējais Saulkrastu džeza festivāls

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Klāt gadskārtējais Saulkrastu džeza festivāls Kristaps Kitners, saulkrastijazz.lv

No 18. līdz 23. jūlijam Saulkrastos, "Minhauzena Undā", klausītājus priecē XIX starptautiskais džeza festivāls "Saulkrasti Jazz 2016". Tā ietvaros notiek koncerti, kuros uzstājas izcili džeza mūziķi no dažādām pasaules valstīm, kā arī džeza meistarklašu nometne.

Otrdien plkst. 15.00 bezmaksas koncerts Saules laukumā – uzstājas Rīgas Doma kora skolas studenti.

Plkst. 19.00 – "Ivan Ilic Tetra Pack". Serbu ģitārista un komponista Ivana Iliča dibināts kvartets, kas spēlē ritimiski piesātinātus džeza, funk, rock un citus mūzikas stilus. Melodijas ar pārsteidzošu aranžiju, kurās virmo neaizmirstama instrumentālā virtuozitāte.

Plkst. 20.00 – "K Trio". Tā ir 2008. gadā Amsterdamā dibināta starptautiska mūziķu apvienība, kuras sastāvā muzicē pianists Kristjan Martinsson (Islande), bass Pat Cleaver (Lielbritānija/Francija) un bungas Andris Buiķis (Latvija).

Plkst. 21.00 – "Kestutis Vaiginis Quartet". Lietuviešu saksofonists ir bijis biežs viesis "Saulkrasti Jazz" festivālā. Gaidīts ciemos arī šogad kopā ar kvartetu, kas izpildīs kompozīcijas no Ņujorkā izdotā albuma "Lights of Darkness".


Trešdiena plkst. 15.00 bezmaksas koncerts Saules laukumā – Rīgas Tehniskās universitātes bigbends, vadītājs Jānis Amantovs.

Plkst. 19.00 – "Etno + Jazz". Šis ir īpašs projekts, kurā satiekas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas divu nodaļu – etnomuzikoloģijas un džeza – studenti.

Plkst. 20.00 – "Modal Jazz Quintet". Modālais džezs ir improvizācijas koncepts, kura pamatā ir skaņkārtu, skalu jeb modu ("moods" - angļu val.) izmantošana improvizācijā un skaņdarba uzbūvē atšķirībā no ierastās uz akordu harmonisko tīklu balstītās skaņdarba un improvizācijas uzbūves.

Plkst. 21.00 – Sofija Rubina. "Daļa, no mana priekšnesuma ir improvizācija. Uz skatuves man patīk justies brīvi, viegli, rotaļīgi. Atmosfērai jābūt jautrai. Es vienmēr vēlos pārsteigt publiku," tā Sofija Rubina–Hantere, kura ir plaši pazīstama un atzīta igauņu dziedātāja.

Ceturtdien plkst. 15.00 bezmaksas koncerts Saules laukumā – Olgas Pīrāgs vokālā studija.

Plkst. 19.00 – "Tribute to Hank Mobley". Sekstets spēlē visnenovērtētākā 60. gadu saksofonista Henka Moblija mūziku. Šis mūziķis vienmēr atradies lielo 60.–70. gadu saksofona virtuozu ēnā. Tikai pēc viņa nāves tenora spēle un daudzās kompozīcijas lēnām sāka gūt atzinību un novērtējumu.

Plkst. 20.00 – "Baltic Jazz Quartet". Kondakovs, Paškevičs, Malmstens, Rubens – četri lielisku mūziķi no četrām valstīm ap Baltijas jūru. Katrs savā valstī ir iemantojis atpazīstamību un cieņu uz džeza mūzikas skatuves.

Plkst. 21.00 – "Mirage Jazz Orchestra feat Viktoria Tolstoy & Rasmus Kihlberg". Latviešu džeza mūzikas pazinējiem labi zināmā apvienība uz "Saulkrasti Jazz" festivāla skatuves šoreiz uzstāsies kopā ar slavenā krievu rakstnieka Ļeva Tolstoja mazmazmazmeitu, džeza dziedātāju Viktoriju Tolstoju un bundzinieku no Zviedrijas Rasmusu Kilbergu.

Piektdien plkst. 15.00 bezmaksas koncerts Saules laukumā – "Lady Jazz trio".

Plkst. 19.00 – "Vibes". Salīdzinoši jauns sastāvs, kas apvieno radošākos latviešu un igauņu mūziķus no Igaunijas Mūzikas un Teātra akadēmijas džeza nodaļas.

Plkst. 20.00 – "Sinkope". "Saulkrasti Jazz" festivālā skanēs tā pati programma, ko grupa izpildīja "Miami Beach Jazz Festival" šī gada sākumā un guva plašu auditorijas atzinību.

Plkst. 21.00 – "Synthesis", plaši atpazīstams un godalgots orķestris. Vasaras periodā orķestris dodas tūrē pa Eiropu un tās ietvaros viesosies arī Latvijā.

Sestdien plkst. 12.00 bezmaksas koncerts atpūtas kompleksā "Minhauzena Unda" – mācību nometnes "XIX Saulkrasti Jazz 2016" dalībnieku koncerts.

Plkst. 19.00 – "Coolmans Report". Šī ir blues-fusion grupa no Latvijas. Tās sastāvā spēlē četri prestižās Berklee College of Music audzēkņi. Grupas sapnis un mērķis ir radīt mūziku kā mākslas formu, kur tās attīstība un patiesums nekad nevar tikt zaudēts.

Plkst. 20.00 – Toma Rudzinska kvartets, kas pārstāv jauno Latvijas džeza izpildītāju un komponistu paaudzi un ir viens no Latvijas inovatīvākajiem džeza saksofonistiem, kurš ir atradis savu unikālo skanējumu ne tikai kā saksofonists, bet arī komponists.

Plkst. 21.00 – Gabors Dornei, festivāla īpašais viesis. Viņu šobrīd var uzskatīt par vienu no veiksmīgākajiem jaunajiem bundziniekiem pasaulē. Pirmais albums CD un DVD formātā tika izpārdots rekordātrumā. "Saulkrasti Jazz" festivāla ietvaros Gabors muzicēs kopā ar izcili zvaigžņotu sastāvu.

Nedēļas biļete "Biļešu Paradīzes" kasēs nopērkama par 45 eiro. Īpašā nedēļas biļetes cena Saulkrastu Tūrisma informācijas centrā – 40 eiro. Vienas dienas biļetes cena – 10–25 eiro.