09.07.2016 10:56

Jūrmalā notiks Sanktpēterburgas filharmonijas akadēmiskā simfoniskā orķestra koncerts

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalā notiks Sanktpēterburgas filharmonijas akadēmiskā simfoniskā orķestra koncerts foto.delfi.lv

Dzintaru koncertzālē sestdien un svētdien notiks Sanktpēterburgas filharmonijas akadēmiskā simfoniskā orķestra koncerts, kuru vadīs diriģents Jurijs Temirkanovs.

Koncertā piedalīsies Krievijas pianists Deniss Macujevs un Japānas vijolniece Sajaka Sjodzi, informēja koncerta rīkotāju pārstāve Danute Vareikaite.

9.jūlija koncertprogrammas pirmajā daļā Macujeva aizpildījumā skanēs Sergeja Rahmaņinova trešais klavierkoncerts, bet otrajā daļā orķestra izpildījumā skanēs Pētera Čaikovska piektā simfonija.Savukārt nākamās dienas koncertprogrammas pirmajā daļā iekļauts Fēliksa Mendelszona vijoļkoncerts, ko izpildīs Sjodzi, bet Macujeva izpildījumā skanēs Rahmaņinova Rapsodija par Paganīni tēmu. Koncerta otrajā daļā orķestris izpildīs Svītu no baleta "Riekstkodis".

Macujevs ir viens no mūsdienu izcilākajiem un pazīstamākajiem pianistiem. Viņa vārds saistīts ar leģendārās Krievijas pianisma skolas tradīcijām, izsmalcinātām koncertprogrammām, radošo koncepciju novatorismu un dziļi māksliniecisku interpretāciju.Mūziķa ceļš uz pasaules slavu sākās 1998.gadā pēc uzvaras XI Starptautiskajā Pētera Čaikovska konkursā Maskavā. Pašlaik Macujevs ir biežs viesis pasaules slavenākajās koncertzālēs, lielāko mūzikas festivālu dalībnieks un pastāvīgi sadarbojas ar vadošajiem Eiropas, Ziemeļamerikas un Āzijas valstu orķestriem.

Savukārt Sjodzi ir neparasti virtuoza japāņu vijolniece, kuras spēli raksturo gandrīz pārdabiska tehnika. Viņu angažē vislabākie pasaules orķestri, un par skatuves partneriem kļūst izcilākie mākslinieki. Viena no nozīmīgākajām mūziķes uzvarām ir Starptautiskajā Paganinī vijolnieku konkursā Dženovā iegūtā zelta medaļa. Mūziķe ir pirmā japāniete, kā arī visjaunākā dalībniece, kas uzvarējusi šajā konkursā. Sjodzi spēlē Antonio Stradivāri 1729.gada "Rekamjē" vijoli.