06.07.2016 13:59

Dubultu Evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks koncerts "Mūzika dvēselei"

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Daniils Bulajevs Daniils Bulajevs Hermaņa Brauna fonds

Koncerts "Mūzika dvēselei" notiks Jūrmalas arhitektūras pērlē- Dubultu baznīcā. Pārsteigs arī koncerta programma.

Koncertā izskanēs divi koncerti no Vivaldi "Gadalaiku" cikla un divi - no Pjacollas komponētajiem skaņdarbiem, kā arī Vivaldi Simfonija ar vijoles un čella solo un Bokerīni Ceturtā simfonija La Casa del Diavolo, gan mūziķi, kuri rotātu ikvienu pasaules skatuvi.

Koncerta galvenais varonis būs divpadsmitgadīgais vijolnieks Daniils Bulajevs - brīnumbērns, ar kuru saistītas visdrosmīgākās Latvijas cerības. Savu pirmo laureāta titulu Daniils iekaroja piecu gadu vecumā, bet septiņu gadu vecumā debitējis, spēlējot kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri. Pastāvīgi pilnveidojot savu meistarību, puisēns pārsteidzot ne vien ar apbrīnojamu spēles tehniku, bet arī ar briedumu un emocionāli un intelektuāli piepildītām interpretācijām.

Daniila jaunāko sasniegumu vidū ir uzvara Pirmajā Starptautiskajā Mocarta jauno mūziķu konkursā Ķīnas pilsētā Žujahā (2015).

Vēl viens koncerta "Mūzika dvēselei" solists - igaunis Āre Tammesalu, Eiropā pazīstams un pieprasīts čellists. Pie diriģenta pults koncerta klausītāji redzēs Andresu Mustonenu - spilgtu un aizrautīgu mūziķi, kurš uzstājies dažādās pasaules koncertzālēs. Uz Jūrmalu viņš atbrauks kopā ar vienu no saviem lolojumiem - kamerorķestri Glasperlenspiel (ex -Tallinn Sinfonietta), kas ir pazīstams ne vien ar sešus gadsimtus aptverošu mūzikas repertuāru, bet arī ar ārkārtīgi dzīvīgu un ekspresīvu spēles manieri.

Koncertu rīko Hermaņa Brauna fonds.