25.06.2012 12:49

Ikšķilē pulcēsies latgaļi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sadancošanās Ikšķiles estrādē. Sadancošanās Ikšķiles estrādē. www.foto.delfi.lv

Festivāla "Baltica 2012" ietvaros 8. jūlijā Ikšķilē paredzēti dažādi pasākumi un citas aktivitātes, kuru laikā vietējie varēs iepazīties ar Latgales kultūru.

"Sabraukušie latgalieši līdzvedamajās pūra lādēs un tīnēs, grozos un saiņos liks amatnieku darinājumus – rakstainos cimdus, košās rotas, smaržīgos pītos grozus, linaudekla tērpus, koka karotes un citas smalkas un derīgas lietas. Pārdošanai un nogaršošanai tiks vesti gardie rudzu maizes kukuļi, sieri, skābeņu zupa, saldmaizes, neiztrūkstošie sklandu rauši un citi kārumi," stāsta Dzintra Čudare, Ikšķiles novada Kultūras un sporta pārvaldes vadītāja.

Apmeklētāji varēs ne tikai vērot, bet arī iesaistīties visās iespējamās nodarbēs – lauku, mājas un virtuves darbos, karošu grebšanā un virvju vīšanā, kā arī dziedāšanā, muzicēšanā un sadancošanā. Tāpat ikvienam tiks piedāvāta iespēja baudīt tradicionālos ēdienus.

"Latgales dienas" sākums paredzēs pulksten 11, ar tās ieskandināšanu pie vietējā veikala. Tad pļaviņā pretim kultūras namam notiks koncerts "To celiņu es pazinu". Savukārt Tīnūžos, pie tautas nama, sākot no pulksten 12  būs koncerts ar Rīgas folkloras kopas "Vilkači" un Ņukšu folkloras kopas "Rīkšova" piedalīšanos. Šī diena noslēgsies ar varenu sadancošanos vietējā estrādē sākot no pulksten 17.