24.06.2016 14:34

Atklās nekomerciālo mākslas projektu "Krimuldas mistērijas"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Atklās nekomerciālo mākslas projektu "Krimuldas mistērijas" krimuldaspils.lv

Krimuldas muižas atbalsta biedrības "Cremon" vadītājas Daces Vanagas-Mikanes un Jāņa Anmaņa vadītā Latviešu Bērnu un jauniešu mākslinieciskās fantāzijas akadēmijas "Jauno talantu atbalsta fonda" ilgstošas sadarbības rezultātā ir radies pirmais Latvijā izveidotais nekomerciālais mākslas projekts – galerija "Krimuldas mistērijas".

Izstādes oficiālā atklāšana notiks 3. jūlijā plkst. 15.00 Krimuldas muižas ratnīcā, kur eksponēti aptuveni 400 gleznojumi un Latvijas tīrradņu darbi dažādos mākslas novirzienos. "Krimuldas mistērijās" apskatāmi dažādu vecumu, dažādu autoru darbi, kas radīti dažādos mākslas stilos – neoreālisms, klasicisms, fovisms, abstrakcionisms, kubisms, minimālisms, naivisms, primitīvisms, tašisms, impresionisms, reprodukcionisms un citi. Izstāde izceļas ar ekspozīcijas izveidošanas risinājumiem.


Viens no galvenajiem šīs galerijas uzdevumiem ir iepazīstināt Latvijas iedzīvotājus un viesus no citām valstīm ar mūsu tautas un pasaules talantu daudzpusību un sajust neremdināmas alkas pēc skaistā visdažādākajās izpausmēs, ko pauž mākslinieku darbi.

Krimuldas muižā, sākot ar izstādes atklāšanu 3. jūlijā, notiks "Krimuldas muižas mākslas dienas 2016". Līdz 6. augustam dalībniekiem ir iespēja pieteikties glezniecības plenēram "Krimuldas mistērijas", kas apvieno atšķirīgas pieredzes guvušus dažādu paaudžu māksliniekus, kā arī mākslas interesentus, galvenokārt bērnus, vienā gleznošanas un mākslas nometnē. "Krimuldas mākslas dienas 2016" notiks arī 10. septembrī "Eiropas kultūras mantojuma dienas 2016" un 29. oktobrī "Leģendu nakts" ietvaros Krimuldas muižas ēku ansamblī.

Ieeja ir bez maksas, taču projekta ilggadējiem un topošajiem atbalstītājiem būs iespēja ziedot Krimuldas kultūras centra attīstības veicināšanai. Tie var būt gan mūs priecējoši iedvesmas un vēlējuma vārdi, gan priekšnesumi un mākslas darbi, kuri nākotnē atrastu savu vietu izstādē.

Izstāde būs pieejama apmeklētājiem vēl vairākas nedēļas, lai baudītu "Krimuldas mistērijas" jauno vīna šķirni neparasti skaistajā Vidzemes stāvo krastu briljantā – Krimuldas muižā.