21.06.2016 13:32

Festivālu "Sunset festival" Siguldā papildinās grupas "Neon Saturdays" uzstāšanās

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Festivālu "Sunset festival" Siguldā papildinās grupas "Neon Saturdays" uzstāšanās www.facebook.com/neonsaturdaysofficial

Siguldas festivālā "Sunset festival" jūlijā uzstāsies arī islandiešu mūziķe Gida Valtīsdotira un Siguldas alternatīvā un indīroka apvienība "Neon Saturdays", informēja "L Tips Agency" pārstāvji.

Siguldas pilsdrupu estrādē 3. jūlijā pirms slavenā īru dziesminieka Demjena Raisa ar soloprogrammu uzstāsies bijusī islandiešu eksperimentālās mūzikas grupas "mum" dalībniece Gida Valtīsdotira. Tieši Raiss izvēlējās šo spilgto mūziķi kā savas uzstāšanās "iesildītāju".

Lai gan Valtīsdotira ieguvusi klasisko izglītību, viņa spēj atklāt muzikālās pasaules robežu neiedomājamo plašumu. Viņa pārvalda čellu, klavieres, ģitāru un virkni citu instrumentu, ko papildina unikāls balss tembrs.


Savukārt festivāla otrajā dienā, 6. jūlijā, pirms Mančestras roka grupas "James" uzaicinājumu uzstāties labprāt pieņēmusi pašmāju grupa "Neon Saturdays". Grupa dibināta 2012. gada sākumā, apvienojoties dalībniekiem jau ar iepriekš uzkrātu daudzpusīgu muzikālo pieredzi un instrumentu spēles prasmi. 2014. gadā "Neon Saturdays" izdeva debijas albumu.

Abas festivāla dienas par apmeklētāju neordināru izklaidi Siguldas pils parkā rūpēsies radošā apvienība "Spiediens". Tāpat Siguldas pils parkā darbosies dažādu ēdienu gatavotāji un vairāki bāri.

Jau ziņots, ka festivāls "Sunset festival" Siguldā pilsdrupu estrādē un tās apkārtnē notiks 3. jūlijā un 6. jūlijā. Ieeja apmeklētājiem būs atvērta no plkst. 18.30, bet pasākumu programma ilgs līdz pat pusnaktij. Biļetes uz festivālu un autobusu, kas festivāla apmeklētājus no Rīgas nogādās uz Siguldu un arī atpakaļ, iespējams iegādāties "Biļešu servisā".